Doorgaan naar hoofdcontent

Voetbalpizza

Niet dat het gisteren voor de uitslag heeft uitgemaakt, maar wij hebben in ieder geval lekker gegeten. Vooral de helft met chorizo was lekker pittig. Begin met het maken van een broodmix, begin hier op tijd mee.

Ingrediënten voor het deeg

  • 1/3 volkoren meel
  • 2/3 wit meel
  • samen 700 gram zodat ik ook nog twee extra bodems kon maken om in te vriezen (ik heb ze 5 minuten voorgebakken en daarna ingevroren)
  • 3/4 blokje verse gist
  • schepje suiker
  • theelepel zout
  • vier eetlepels olijfolie
  • 400 ml water

  1. Wegens tijdgebrek heb ik de broodmachine gebruikt voor het kneden van het deeg (nu weet ik waar de uitdrukking 'het rijst de pan uit' vandaan komt). Los de gist met de suiker in 100 ml warm water op (38°C). Laat 5 minuten staan.

  2. Doe eerst het resterende water (300 ml), het water met de gist, de olie en het zout in de broodmachine, vervolgens het meel. Zet hem op stand 'deeg maken', of check de gebruiksaanwijzing van jou machine.

  3. Zelf kneden is ook leuk als je meer tijd hebt.
Ingrediënten voor topping

Bodem om in te vriezen
Verwarm de oven voor op 250°C. Bestuif het werkvlak met bloem. Sla een keer op het deeg om de lucht eruit te drukken. Rol het uit tot een rechthoekige of ronde lap die op je bakplaat past. Bestrijk met tomatensaus. Je kunt hem verder met van alles beleggen, bijvoorbeeld zo voor een voetbalpizza:

Ingrediënten voor de topping
  • Parmezaanse kaas
  • spinazie
  • mozzarella
  • chorizo met stukjes rode paprika en olijf aan de ene kant
  • champignons, stukjes gele paprika aan de andere kant, gearrangeerd tot een heus voetbalveld.

Bak de pizza 15-20 min. in het midden van de oven.


Beetje olijfolie eroverheen sprenkelen, biertje erbij en de pizza is klaar voor onder het voetbal.


En mocht de wedstrijd tegenvallen, de pizza hopelijk niet!





Reacties