Doorgaan naar hoofdcontent

Kopje koffie, dakdekker?

Had ik daar even een Jennifer Fulwiler  momentje... In haar blog beschrijft zij regelmatig van die momenten waarvan ik dacht dat alleen ik ze had. Zie deze quick takes onder -2-. Dank zij haar weet ik nu dat dat vaker voorkomt. Mijn momentje, wat eerder een half uur duurde.

Vandaag legt de dakdekker een nieuw dak op de garage. Het dak is oud en er vallen gaten in, en het lekt. Om half acht begon hij, wij zaten nog aan het ontbijt. Tegen half tien leek het mij  een goed plan hem een kopje koffie aan te bieden. Ik liep naar de schuur maar hij zag mij niet. Ik durfde niet te roepen over het geluid van de branders heen en liep dus weer terug. Dat was al raar en ik hoopte dat niemand het had gezien. Ik wilde me niet laten kennen en vatte weer moed. Nu riep ik of hij koffie wilde. Geen antwoord. Ik was bang dat een buurman zou roepen 'ja ik lust wel een bakkie' want iedereen moest het gehoord hebben.
Ik durfde niet nog een keer en liep weer naar binnen.

Nu is het warm bovenop het dak. Die arme man, zonder koffie. Derde poging. Nu keek hij op. Koffie? Ja graag. Met melk en suiker.

De moraal van dit verhaal? De dakdekker heeft koffie gehad, dankzij de blog van Jennifer Fuwiler. Ik voelde mij in dit 'awkward moment' niet alleen en daarom bleef ik staande in deze wereld die dit soort momenten niet altijd begrijpt. Je weet nooit of in deze tijd van mogelijkheden men de 'survival of the fittest' niet een handje wil helpen door het gen voor introversie te verwijderen.

Even later vond ik de koffiebeker op de keukentafel. Leeg. Ik had niet eens gemerkt dat de dakdekker naar beneden was gekomen om hem leeg te drinken. Toen realiseerde ik me dat ik niet de enige introvert was. Opgelucht haalde ik adem. Dan had ik deze meneer tenminste niet met mijn extroversie de schrik op het lijf gejaagd.

Dit is deel 3 van 7 mails in 7 dagen, gehost door Jennifer Fulwiler op Conversion Diary.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…