Doorgaan naar hoofdcontent

Iets anders dan God

Yep! De plof op de deurmat is inderdaad... het boek van mijn zeer geliefde blogster Jennifer Fulwiler, Something Other Than God! Ik probeer op de foto's mijn blijdschap tot uitdrukking te brengen. Sorry voor de overbelichting...
Voor het eerst van mijn leven heb ik een boek besteld voordat het uit was en ik had het eerder dan de meeste mensen in Amerika! Gewoon via bol.com, al hebben ze het daar nu niet meer... of het was uitverkocht, of ze hadden maar één exemplaar! En dat heb ik dus. Maar je kunt het ook kopen via amazon.com.
Die recepten moeten maar even wachten...
Verdiept in een boek... dat is lang geleden. Al kende ik het verhaal van Jennifer Fulwiler in grote lijnen via haar blog conversiondiary.com, miljoenen details heeft zij bewaard voor haar boek.
Aaaaah... Bud-monster!
Hij wil gewoon een beetje aandacht, op een erg grappige manier. 
En de lieve Stud-man die een kopje koffie komt brengen...
Even een momentje rust zodat ik daadwerkelijk wat letters kan verorberen. Maar de rust duurt niet lang.
Het Bud-monster pakt mijn sok... en is zo lief hem ook weer aan te doen!
Wat je hier allemaal ziet weet ik ook niet. Laten we het houden op afleidingsmanoevres van een lief monster. Dit is genieten ik moet vaker een boek lezen, zomaar midden op de dag.
Zo hoort het eruit te zien... ik kan weer verder terwijl Bud een puzzel maakt.
Hier heb ik mij laten omkopen voor wat extra computertijd. Maar het is wel een goede deal want ik heb ook extra leestijd, en toch wordt de vloer gestofzuigd.
Donderdag komt de Donald Duck en ik maak nog wat meters...

Uit. Wat een fijn boek. Wat kan ik er verder over zeggen. Als je wilt weten wat zich in een bekeerling afspeelt moet je dit boek lezen. Het is wel Amerikaans. Dat geeft niet maar in Nederland gaat het anders. Waar Jennifer moest aansluiten bij 100 mensen die in drie hokjes gingen biechten, daar moet je hier met een lantaarntje zoeken naar een bord met een naam in een donkere kerk, als je tenminste via de tamtam en de rooksignalen gehoord hebt waar nog priesters zijn die de biecht afnemen. Het is interessant dat Jennifer Fulwiler via de weg van het verstand tot bekering komt. Mijn bekering ging in de eerste plaats via het hart, en daarna pas via het verstand. Ik wou dat ik daar uitdrukking aan kon geven, in woorden die niet New Age klinken. Het is fijn als iemand het zo onder woorden kan brengen als Jennifer Fulwiler.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…