Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday

>Minecraft is, zoals we vorige week gezien hebben, een spel waarin je kunt bouwen, alleen of samen.

Leuk is dat je tutorials kunt maken, filmpjes waarin je laat zien hoe je iets maakt, bijvoorbeeld deze snelle, veilige en efficiente stone generator. Je kunt zelfs tegelijkertijd een filmpje kijken en het nabouwen in je eigen wereld. Ook heel leuk is hoe je een machine maakt om op de traagste manier te kunnen bewegen. Deze filmpjes kun je met elkaar delen op youtube.

Je kunt Minecraft in creative mode of survival spelen. In survival moet je monsters en slijmballen verslaan, het is een survival spel, de naam zegt het al. In creative mode hoeft dat niet en kun je je richten op het bouwen. Ik richt me op deze laatste. Behalve gebouwen bouwen kun je ook dieren fokken (zie onder) en technische apparaten bouwen, waarmee je bijvoorbeeld grondstoffen genereert of deuren automatisch open en dicht laat gaan.

Handig als je een kado zoekt: er zijn allerlei poppetjes te koop, wat vast met de overname van het spel door Microsoft te maken heeft. Leuk is de set van vier boekjes waarin Minecraft uitgelegd word, en waar je nieuwe ideeën kunt opdoen. Al is dat natuurlijk niet nodig allemaal om het spel te spelen. Je kunt ook blokken uitprinten op stevig papier en ze in elkaar vouwen.








Zie ook het eerste deel van Minecraft Monday.