Doorgaan naar hoofdcontent

{WIWS}

I found out that I am not the only one missing WIWS on finelinenandpurple. So here we go, even though we're missing the linky part rosiehill425  is hosting WIWS! 
(So I found out monday, checking Instagram).


Green shirt, Zeeman, 7,50 euro
White jacket, H&M, 15 euro
Dress, Silk Dress store, 35 euro's (and it isn't even silk)
Black stockings, Aldi, 3,50 euro's (warm, comfortable and LONG enough, went back to get more but they were sold out)
Shoes, Makro, 15 euro's (solden)

And the dutch explanation for this dress-up party:

vijf redenen om foto's van jezelf te posten met wat je op zondag naar de kerk droeg


1) Als je  foto's van anderen ziet, doe je inspiratie op om er zelf leuk uit te zien.

2) Ik weet niet hoe dat bij anderen is, maar meestal zie ik er maar een paar uur per week zo netjes uit, want als we zondagmiddag in het bos gaan wandelen dan gaan die kleren uit, en als het regent en we gaan de middag achter de computer hangen dan gaan ze ook uit! Alleen als we op bezoek gaan dan mogen ze blijven.

3) Niet iedereen lukt het om er perfect uit te zien en je ziet genoeg spijkerbroeken met een t-shirt met baby-spuugvlekken! Ook die foto's worden gepost, je kunt opgelucht ademhalen.

4) Als je, zoals ik, in een omgeving woont waarin veel mensen niet naar de kerk gaan en ahum niet eens beseffen dat het zondag is, dan vind je hier een virtuele omgeving met like-minded people, en dan voel je je geen zwarte-kousenvrouwtje just outside the bible-belt.

5) So much fun dressing up! Ik heb geen dochters en mijn zoon heeft verkleden altijd gehaat, dus het komt er verder nooit van!


Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…