Doorgaan naar hoofdcontent

Aubergine parmezaan met knapperige aubergines


Vandaag staat eggplant parmesian, oftewel aubergine parmezaan, op het menu. Een nieuwe variant, tenminste voor mij. De aubergine wordt namelijk gepaneerd.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 flinke aubergine
  • blik tomaten
  • evt. verse tomaten
  • basilicum (als je dat niet hebt gebruik dan Italiaanse kruiden), zout, peper
  • 3 tenen knoflook
  • broodkruim
  • parmezaanse kaas (geraspt)
  • olijfolie
Nadat je de oven hebt aangezet op 200 graden, snijd je de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Haal ze eerst door de bloem, dan door een losgeslagen ei en dan door een mengsel van broodkruim en geraspte Parmezaanse kaas. Best is echt broodkruim natuurlijk maar anders doe je gewoon paneermeel.


Leg de plakken op een bakplaat en bak ze 20 min. in een oven van 200 graden.

Ondertussen snijd je een paar teentjes knoflook klein. Twee minuutjes bakken in wat olie. Daar doe je een blik tomaten bij en eventueel wat tomaten als je die hebt liggen. 20 min. stoven.

Dan maak je mooie laagjes in een ovenschaal, om en om tomatenmengsel, aubergine en mozarella. Beetje peper en zout er overheen.


Ja en voor het kind toch maar wat anders: een bordje rauwkost en... pizza!

Meestal komt hij er niet zo makkelijk van af als hij het eten niet lust (hij lust geen aubergine). Maar laatst had hij een licht allergische reactie gehad op een Sint Jacobsschelp. Dus dat was wel zielig. En hij had vandaag zijn krantenwijk dus daar moet gewoon wat lekkers naar binnen vandaag en het hoeft even geen uitdaging te zijn.
Blog 22 van 40 dagen bloggen.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…