Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday Trechters maken voor opslag

Vandaag nemen we een kijkje hoe Bud een opslag bouwt. De wortels uit de farm worden via een automatisch systeem opgeslagen. Vorige keer hebben we de farm bekeken en de voorkant van de opslag.

Trechters worden geplaatst bij opslagkisten in Minecraft.
Het plaatsen van trechters aan de kisten
Aan de achterkant wordt via een trechtersysteem de oogst naar de kisten getransporteerd. Daarvoor verzamelt Bud ijzer uit zijn ijzerfarm. Je moet vijf ijzers en één kist bij elkaar voegen voor een trechter. Aan elke kist komt één trechter. De trechters worden van bovenaf gevuld. De inhoud valt naar beneden in de onderste trechter. Als die vol is, wordt de éénnaonderste trechter gevuld, enzovoorts.
Benodigdheden om een trechter te maken in Minecraft.
Benodigdheden om een trechter te maken

Terwijl Bud bezig is met trechters maken komt er een poppetje naast hem springen. 'Kom je op mijn eiland kijken?', zegt het poppetje. We worden getarped gewarped naar zijn eiland. Dat is heel klein, en héél vol. Maar wel leuk, we kijken even rond.

Iedereen heeft op de Skyblock server een eigen eiland. Je kan bij elkaar op bezoek gaan en met elkaar handelen, en ook samen een eiland bebouwen.Hieronder zie je de mob drop opslag. Er loopt een slurf vanaf de onderkant van de farm, die op een verdieping staat, naar de kisten. Daardoor komen de producten aandrijven. Links staat de wortelfarm, die hetzelfde systeem heeft.

De twee witte stralen, daar hebben we het nog wel een andere keer over.

Farm met vervoertunnel en opslag in Minecraft

Onderkant van een farm in Minecraft
Onderkant van de verdieping

Opslag in Minecraft bestaand uit 10 lagen en tig rijen.
Opslag


Dag 19 van 40 dagen bloggen


Minecraft Monday is een initiatief om het computerspel Minecraft wat beter te leren begrijpen. Autiauto, Minecrafter van het eerste uur, helpt mij daarbij. Mijn doel is niet dat iedereen het spel gaat spelen, maar wel dat iedereen de lol ervan begrijpt, en dan vooral de lol die de kinderen ervan hebben.

In plaats van te zeggen, 'kom nu eindelijk eens achter de computer vandaan en ga buitenspelen', en dat soort ouderwetse vader- en moederpraat, draai ik het om en ga ernaast zitten (nadat we eerst een flinke wandeling hebben gemaakt natuurlijk).

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…