Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday Drop Party

Bordje met tekst Charlotte Dobie's en Autiauto's drop party.

Bud kondigde deze week aan dat hij een drop party ging organiseren in Minecraft. Nou weet ik wel wat droppen is, maar hoe maak je daar een feestje van? 'De persoon die het feestje geeft, Charlotte, heeft een heleboel grondstoffen en die geeft ze gratis weg.' Ik kijk hem niet begrijpend aan. Een echte noob ben ik, want ik begrijp absoluut niet waarom iemand, gratis, bergen producten zou willen weggeven.

De taak van Bud is, het bouwen van een mooie ruimte voor de drop party. Hij maakt eerst een proefmodel in Creative, waar hij onbeperkt grondstoffen tot zijn beschikking heeft. Maar dan blijkt dat niet alle grondstoffen verkrijgbaar zijn op de server waar het echte feest gaat plaatsvinden. Het wachten is of de admin Dark Prismarine en Prismarine Bricks gaat toelaten op de server. Maar helaas laat hij niet op tijd van zich horen en de bouwplannen moeten worden veranderd.

Zaal in Minecraft van Dark Prismarine en Prismarine Bricks. 
De originele groene ruimte met Dark Prismarine en Prismarine Bricks. Onder het aangepaste model zonder Prismarine. Halverwege de aanbouw en klaar. En daaronder het plafond gezien van onderaf.
Zaal in aanbouw voor drop party.

Zaal voor drop party.

Plafond in zaal voor drop party.

't Blijft de hele week bij me, deze party. 't Is net zoiets als spullen naar de kringloop brengen. Taarten bakken voor een vastenactie. Weggeefacties op internet. Maar dan grootser, feestelijker, en... digitaal.

Nu kán ik het ook niet vergeten, al zou ik het wíllen, want Bud komt er dagelijks op terug. De zaterdag moet gepland worden. Het feest begint om 21.00 en er moeten nog dingen worden klaargezet.


Het is inmiddels zaterdag, eind van de ochtend. We kunnen nog wel een stuk wandelen voordat het grote werk begint.

Bud vertelt: 'Diegene die de drop party organiseert hè mam, die heeft een elektronische baby.' Hij verwacht dat ik daar nog nóóit van gehoord heb, maar dat blijkt mee te vallen. 'Zo doen ze dat blijkbaar op scholen in Engeland', legt hij me toch even uit. 'En denk je dat ze alleen meisjes die baby's geven?'

'Eh, nee?' Hoop ik en dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Inderdaad, niet alleen meisjes krijgen de huil electronische baby.

'Die baby kan dus altijd gaan huilen hè, soms twee uur niet, dan vijf keer in een kwartier.'

'Dat deed jij ook', merkt zijn vader op en ik denk aan hóe láng dát geleden is.

De vraag, of haar ouders het niet even kunnen overnemen tijdens de drop party, slik ik maar even in. Dat is natuurlijk niet de baby bedoeling van dit experiment.

Thuis drinken we nog een kopje thee voordat ik de ins en outs van de party room te zien krijg. Ik ben reuze benieuwd. En vind het stiekum nog niet zo gek, een digitaal feestje. Je hoeft er de deur niet voor uit. Stel dát er niemand komt, wat ik me niet kan voorstellen als je gratis grondstoffen krijgt, dan heb je toch een hoop lol gehad met de voorpret. En eventueel met de electronische baby, die hebben ook poepluiers enzo. Kan niet wachten.


's Avonds na het eten wordt de laatste hand gelegd aan de ruimte waarin ze straks van bovenaf dingen naar beneden zullen gooien.

Het blijkt maar goed ook dat Bud de boel nog even naloopt want de admin is nieuwsgierig geworden naar de ruimte en het feest wat straks zal plaatsvinden en hij heeft al wat winkeltjes gebouwd op de bodem, waar straks de deelnemers de goederen zullen gaan vangen. Die admin had daarbij de vloer en een muur beschadigd die Bud nou moet herstellen. 'Ik zie het al', zeg ik, 'je kunt maar beter de boel in de gaten houden, voordat ze de boel vroegtijdig gaan afbreken. Maar je heb in ieder geval de belangstelling gewekt, dat al die lui zich met jou project bezig houden', zeg ik terwijl de party room volloopt.

Minecraft drop party.

Er is een hut met bijzondere drakenkoppen.

Minecraft drop party.

Minecraft drop party.
Feest in volle gang.

Minecraft drop party.Charlotte meldt zich pas aan het eind van de party op skype. De huilbaby. 'En ik zei dat het mij niet uitmaakte maar volgens haar maakte de baby teveel herrie op skype.', zegt Bud. Ik leg uit dat je snel moet reageren op een elektronische baby, anders krijg je strafpunten en slaagt het experiment niet. 'Ik begrijp niet dat ze net nú die baby moet hebben.'

Nee. Wonderlijk is het wel.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…