Doorgaan naar hoofdcontent

Oogst uit de moestuin van school

Uit eigen moestuin

Een zelfgemaakte condoleance-kaart.


Lasagna - en ja hoor - deze keer is hij langs de ballotagecomissie gekomen - ja hij is lekker, hoezo, waar heb je hem gekocht dan? Zonnebloemen, helaas gesneuveld tijdens de vakantie.

Het ziet er niet zo mooi uit maar het was wel lekker. Witte kool, shiitake, pepertje (niet zo heet), gember en knoflook, een witvis, tilapia in dit geval, en een bolletje amaranth. Dat stond in de voorraadkast te wachten tot ik er eindelijk iets mee ging doen. Wel lekker maar plakkerig, maar dat gaf niet zo bij dit gerecht.

De oogst uit de schoolmoestuin - die moet leeg zo te zien. Het rooien van aardappels is niet makkelijk, gezien de staat ervan. Ik heb aardappels gebakken in de oven, met wat olie, chilivlokken en grof zeezout. De rest heb ik schoongemaakt en klaargezet voor morgen.

Stamppot raapsteeltjes
Ik ben niet dol op slakken en vooral omdat ik wel dol ben op hosta's. Dit is de tweede op het keukenraam. Vanuit dit perspectief is hij toch echt te mooi om te pletten. Ik heb hem een eindje verderop in het bos gezet. Bud zal trots op me zijn.
Nieuwe etiketten voor mijn tijdschriftbakken (even checken hoe hoog ze het mooist staan).

Deze courgette kwam ook nog uit de schoolmoestuin. Gevuld met een mengsel van ricotta, ei, courgette en wat kruiden. De rest van het ricottamengsel heb ik vandaag op de raapsteeltjesstamppot gedaan, en dan nog even met kaas in de oven.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…