Doorgaan naar hoofdcontent

Favoriete muziek

Niemand heeft dezelfde muzieksmaak hier in huis. Bud houdt van carnavalskrakers en verwante nederlandstalige muziek. Stud van depressieve sombere muziek zoals de Simple Minds. En ik houd van reli-muziek. Gospel, psalmen, kloostermuziek, moderne christelijke popmuziek, you name it, ik hou ervan.


Wij luisteren apart, Bud af en toe keihard op zijn kamer. Stud luistert zelden muziek, eigenlijk alleen in de auto. Ik weet ook niet waarom hij al die cd's heeft. Die komen alleen van zolder als er bezoek is. En ik luister als ik alleen thuis ben, of met de koptelefoon op.

Doorgaans hebben we dus geen muziek op. Maar ik heb een paar cd'tjes van Stud uitgezocht die ik nog wel vind gaan. De 'hallelulaatjes' mogen toch nog even niet tijdens de vastentijd.

Net nu ik ze met jullie wil bespreken, blijkt dit feest niet door te gaan want ik had deze cd'tjes per ongeluk alweer opgeruimd, op zolder waar ze horen dus daar laat ik ze ook maar liggen. Terwijl ik nadenk over wat nu te doen komt Bud binnen en besluit zijn bureau op te ruimen. Ik herhaal zijn bureau op te ruimen.

Bij elk ding dat hij van zijn bureau vist, vraagt hij aan mij 'mam, wat moet ik hiermee?'


Deze koptelefoon doet het niet meer.
Als hij onherstelbaar kapot is moet je hem wegdoen.

Deze batterij voor de telefoon gaat heel snel leeg.
In de afvalverzamelaar.

Zal ik deze map van de studiekeuzebeurs in de kast leggen?
Nee, die heb je nog nodig, de kast is voor dingen die je wilt bewaren maar niet meer nodig hebt. Leg die maar in je postbak.

Zo werken we alles af aan de hand van onderstaand rijtje:

  • Is het nog heel? 
  • Heb jij het nodig of vind je het mooi?
  • Heeft iemand anders er nog wat aan?
  • Alles wat moet blijven krijgt een plek.


Terwijl ik Bud's vragen beantwoord en hem de oud-papierbak, de nietmachine en de plastic mapjes toeschuif, kalmeer ik mezelf met behulp van onderstaande muziek. Zijn bureau wordt steeds leger en mijn stress verdwijnt. Ik ben eigenlijk gek op opruimen en als ik dat kan combineren met bloggen en muziek en o ja opvoeden ook nog, dan zorgt dat samen voor een superzaterdagochtend.

Ik luister intussen naar:
Heer u bent mijn leven de grond waarop ik sta
Opwekking 714 Uw liefde laat nooit los
Misericordes sicut Pater! in het italiaans


Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…