Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday WorldGuard

Zoals te zien in de vorige afleveringen, heeft Bud een wereld gemaakt in Minecraft. Hij heeft deze ingedeeld in zes gebieden met behulp van Dynmap. Wat deze wereld gaat worden, is nog geheim!

Deze week gaat hij, met de plugin WorldGuard, gebieden autoriseren. Dat wil zeggen dat een speler of een groep spelers wel in het hun toegewezen gebied, maar niet in de rest van de wereld kan bouwen.Anders wil het wel eens gebeuren dat sommige spelers de boel gaan afbreken (dat zouden wij grote mensen natuurlijk nooit doen natuurlijk, maargoed het zijn kinderen). Het kan ook gebeuren dat een kleine (of grote) broer of zus je lego afbreekt. In dat geval grijpen de ouders in of je zet de lego bijvoorbeeld in je kamer die je op slot doet.

Je kunt zien wat de ander bouwt, zodat je daaraan ideeën kunt opdoen.

Helaas werkt WorldGuard niet goed, en lukt het (nog) niet om in de geautoriseerde gebieden spelers te laten bouwen, nu kan niemand ergens bouwen.

Het is gelukt! Bij de installatie van het spel was ergens 'true' in plaats van 'false' aangeklikt, en dat is nu gecorrigeerd. Hij doet het!

We hadden een heel mooi filmpje, maar op mijn computer krijg ik geen beeld, alleen geluid, dus helaas pindakaas.

Het is gelukt! Bud heeft Stud advies gevraagd en die zij zei dat het aan de mediaplayer ligt. Bud heeft NU VLC geïnstalleerd op mijn computer en YES hij doet het! Kijk:

Het filmpje is te groot voor Blogger. Ik heb hem gecomprimeerd met windows Movie Maker, van avi naar mp4, maar nu geeft hij weer alleen geluid.

Goed, Bud heeft hem gecomprimeerd en we hebben hem op youtube gezet!Ik hoop dat jullie door middel van deze Minecraft verhaaltjes een beeld krijgen van hoeveel werk het eigenlijk is een wereld te maken. En dan mensen (kinderen) erin te zetten die er met een beetje goed fatsoen iets moois van maken. Maar zover is het nog niet.

De wereld is gecreëerd, er groeien planten en bomen, er lopen koeien, varkens en kippen. Soms regent het, het wordt licht en donker.

Nu moeten de spelregels bepaald worden.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…