Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday WorldGuard

Zoals te zien in de vorige afleveringen, heeft Bud een wereld gemaakt in Minecraft. Hij heeft deze ingedeeld in zes gebieden met behulp van Dynmap. Wat deze wereld gaat worden, is nog geheim!

Deze week gaat hij, met de plugin WorldGuard, gebieden autoriseren. Dat wil zeggen dat een speler of een groep spelers wel in het hun toegewezen gebied, maar niet in de rest van de wereld kan bouwen.Anders wil het wel eens gebeuren dat sommige spelers de boel gaan afbreken (dat zouden wij grote mensen natuurlijk nooit doen natuurlijk, maargoed het zijn kinderen). Het kan ook gebeuren dat een kleine (of grote) broer of zus je lego afbreekt. In dat geval grijpen de ouders in of je zet de lego bijvoorbeeld in je kamer die je op slot doet.

Je kunt zien wat de ander bouwt, zodat je daaraan ideeën kunt opdoen.

Helaas werkt WorldGuard niet goed, en lukt het (nog) niet om in de geautoriseerde gebieden spelers te laten bouwen, nu kan niemand ergens bouwen.

Het is gelukt! Bij de installatie van het spel was ergens 'true' in plaats van 'false' aangeklikt, en dat is nu gecorrigeerd. Hij doet het!

We hadden een heel mooi filmpje, maar op mijn computer krijg ik geen beeld, alleen geluid, dus helaas pindakaas.

Het is gelukt! Bud heeft Stud advies gevraagd en die zij zei dat het aan de mediaplayer ligt. Bud heeft NU VLC geïnstalleerd op mijn computer en YES hij doet het! Kijk:

Het filmpje is te groot voor Blogger. Ik heb hem gecomprimeerd met windows Movie Maker, van avi naar mp4, maar nu geeft hij weer alleen geluid.

Goed, Bud heeft hem gecomprimeerd en we hebben hem op youtube gezet!Ik hoop dat jullie door middel van deze Minecraft verhaaltjes een beeld krijgen van hoeveel werk het eigenlijk is een wereld te maken. En dan mensen (kinderen) erin te zetten die er met een beetje goed fatsoen iets moois van maken. Maar zover is het nog niet.

De wereld is gecreëerd, er groeien planten en bomen, er lopen koeien, varkens en kippen. Soms regent het, het wordt licht en donker.

Nu moeten de spelregels bepaald worden.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…