Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday WorldGuard

Zoals te zien in de vorige afleveringen, heeft Bud een wereld gemaakt in Minecraft. Hij heeft deze ingedeeld in zes gebieden met behulp van Dynmap. Wat deze wereld gaat worden, is nog geheim!

Deze week gaat hij, met de plugin WorldGuard, gebieden autoriseren. Dat wil zeggen dat een speler of een groep spelers wel in het hun toegewezen gebied, maar niet in de rest van de wereld kan bouwen.



Anders wil het wel eens gebeuren dat sommige spelers de boel gaan afbreken (dat zouden wij grote mensen natuurlijk nooit doen natuurlijk, maargoed het zijn kinderen). Het kan ook gebeuren dat een kleine (of grote) broer of zus je lego afbreekt. In dat geval grijpen de ouders in of je zet de lego bijvoorbeeld in je kamer die je op slot doet.

Je kunt zien wat de ander bouwt, zodat je daaraan ideeën kunt opdoen.

Helaas werkt WorldGuard niet goed, en lukt het (nog) niet om in de geautoriseerde gebieden spelers te laten bouwen, nu kan niemand ergens bouwen.

Het is gelukt! Bij de installatie van het spel was ergens 'true' in plaats van 'false' aangeklikt, en dat is nu gecorrigeerd. Hij doet het!

We hadden een heel mooi filmpje, maar op mijn computer krijg ik geen beeld, alleen geluid, dus helaas pindakaas.

Het is gelukt! Bud heeft Stud advies gevraagd en die zij zei dat het aan de mediaplayer ligt. Bud heeft NU VLC geïnstalleerd op mijn computer en YES hij doet het! Kijk:

Het filmpje is te groot voor Blogger. Ik heb hem gecomprimeerd met windows Movie Maker, van avi naar mp4, maar nu geeft hij weer alleen geluid.

Goed, Bud heeft hem gecomprimeerd en we hebben hem op youtube gezet!



Ik hoop dat jullie door middel van deze Minecraft verhaaltjes een beeld krijgen van hoeveel werk het eigenlijk is een wereld te maken. En dan mensen (kinderen) erin te zetten die er met een beetje goed fatsoen iets moois van maken. Maar zover is het nog niet.

De wereld is gecreëerd, er groeien planten en bomen, er lopen koeien, varkens en kippen. Soms regent het, het wordt licht en donker.

Nu moeten de spelregels bepaald worden.