Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday 1.8.9 of 1.9.2 Hoe nu verder?

Het gaat goed met de wereld. Heel erg goed. Maar ik weet niet hoe ik verder moet met Minecraft Monday.

Dat zit zo. Bud heeft de wereld gebouwd voor een project voor de kerk. Hoe hij dat gedaan heeft, heb je hier kunnen lezen. Maar nu is het project van start! Kinderen uit de parochie - daarbuiten mag ook - kunnen zich opgeven en mogen meebouwen.
Ondanks wat opstartproblemen - ipad en iphone zijn niet compatibel met pc en laptop versie.

De nieuwe 1.9.2 is vandaag uit (serverversie, vult Bud aan), maar na een test is toch besloten de oude versie 1.8.9 terug te zetten.

Veel kinderen blijken het spel niet te hebben en die ouders 'moeten' nu dus het spel kopen voor 20 euro.

Maar Bud is helemaal in zijn element. Hij helpt iedereen die nieuw is, vliegt van hier naar daar en bouwt ondertussen een distributiesysteem met vrachtwagens.
Apart, middeleeuws. Ik weet niet waar de bordjes 'afblijven' voor zijn, maar er zijn ook al een paar kleine deelnemertjes gesignaleerd die in het voorbijgaan weleens wat afbreken. Of random bouwen. Ik zei, kun je ze niet een afgebakend stuk geven, een virtuele zandbak? Dat heeft hij gedaan, hopelijk wordt er niemand boos om die, in mijn ogen verstandige, begrenzing.

Hieronder een zuilengang.Ik ben afhankelijk van de screenshots die Bud voor mij maakt. En ik wil niet alles meteen weggeven. Want uiteindelijk gaat deze wereld gepresenteerd worden. Maar dat is pas na de zomervakantie.

Hieronder zie je twee spelers, Bud is de derde speler die dit screenshot maakt. Ze hebben een meningsverschil of er nu wel of geen privé-ruimte in het restaurant moet komen. Achter hen zie je de ruimte waar het over gaat. De ruimte is gebouwd door meneertje zwart. De muur is half weggebroken door mevrouwtje blauw, ze staan op het resterende onderste gedeelte.

Het lijkt net een biechthokje, de één is voor, de ander tegen.

Maar meneertje vóór in het zwart legt zich zonder slag of stoot neer bij mevrouwtje tégen. Weg met die hokjes.

Ik ben onder de indruk ;-)


Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…