Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday 1.8.9 of 1.9.2 Hoe nu verder?

Het gaat goed met de wereld. Heel erg goed. Maar ik weet niet hoe ik verder moet met Minecraft Monday.

Dat zit zo. Bud heeft de wereld gebouwd voor een project voor de kerk. Hoe hij dat gedaan heeft, heb je hier kunnen lezen. Maar nu is het project van start! Kinderen uit de parochie - daarbuiten mag ook - kunnen zich opgeven en mogen meebouwen.
Ondanks wat opstartproblemen - ipad en iphone zijn niet compatibel met pc en laptop versie.

De nieuwe 1.9.2 is vandaag uit (serverversie, vult Bud aan), maar na een test is toch besloten de oude versie 1.8.9 terug te zetten.

Veel kinderen blijken het spel niet te hebben en die ouders 'moeten' nu dus het spel kopen voor 20 euro.

Maar Bud is helemaal in zijn element. Hij helpt iedereen die nieuw is, vliegt van hier naar daar en bouwt ondertussen een distributiesysteem met vrachtwagens.
Apart, middeleeuws. Ik weet niet waar de bordjes 'afblijven' voor zijn, maar er zijn ook al een paar kleine deelnemertjes gesignaleerd die in het voorbijgaan weleens wat afbreken. Of random bouwen. Ik zei, kun je ze niet een afgebakend stuk geven, een virtuele zandbak? Dat heeft hij gedaan, hopelijk wordt er niemand boos om die, in mijn ogen verstandige, begrenzing.

Hieronder een zuilengang.Ik ben afhankelijk van de screenshots die Bud voor mij maakt. En ik wil niet alles meteen weggeven. Want uiteindelijk gaat deze wereld gepresenteerd worden. Maar dat is pas na de zomervakantie.

Hieronder zie je twee spelers, Bud is de derde speler die dit screenshot maakt. Ze hebben een meningsverschil of er nu wel of geen privé-ruimte in het restaurant moet komen. Achter hen zie je de ruimte waar het over gaat. De ruimte is gebouwd door meneertje zwart. De muur is half weggebroken door mevrouwtje blauw, ze staan op het resterende onderste gedeelte.

Het lijkt net een biechthokje, de één is voor, de ander tegen.

Maar meneertje vóór in het zwart legt zich zonder slag of stoot neer bij mevrouwtje tégen. Weg met die hokjes.

Ik ben onder de indruk ;-)


Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…