Doorgaan naar hoofdcontent

Iets anders dan God

Yep! De plof op de deurmat is inderdaad... het boek van mijn zeer geliefde blogster Jennifer Fulwiler, Something Other Than God! Ik probeer op de foto's mijn blijdschap tot uitdrukking te brengen. Sorry voor de overbelichting...
Voor het eerst van mijn leven heb ik een boek besteld voordat het uit was en ik had het eerder dan de meeste mensen in Amerika! Gewoon via bol.com, al hebben ze het daar nu niet meer... of het was uitverkocht, of ze hadden maar één exemplaar! En dat heb ik dus. Maar je kunt het ook kopen via amazon.com.
Die recepten moeten maar even wachten...
Verdiept in een boek... dat is lang geleden. Al kende ik het verhaal van Jennifer Fulwiler in grote lijnen via haar blog conversiondiary.com, miljoenen details heeft zij bewaard voor haar boek.
Aaaaah... Bud-monster!
Hij wil gewoon een beetje aandacht, op een erg grappige manier. 
En de lieve Stud-man die een kopje koffie komt brengen...
Even een momentje rust zodat ik daadwerkelijk wat letters kan verorberen. Maar de rust duurt niet lang.
Het Bud-monster pakt mijn sok... en is zo lief hem ook weer aan te doen!
Wat je hier allemaal ziet weet ik ook niet. Laten we het houden op afleidingsmanoevres van een lief monster. Dit is genieten ik moet vaker een boek lezen, zomaar midden op de dag.
Zo hoort het eruit te zien... ik kan weer verder terwijl Bud een puzzel maakt.
Hier heb ik mij laten omkopen voor wat extra computertijd. Maar het is wel een goede deal want ik heb ook extra leestijd, en toch wordt de vloer gestofzuigd.
Donderdag komt de Donald Duck en ik maak nog wat meters...

Uit. Wat een fijn boek. Wat kan ik er verder over zeggen. Als je wilt weten wat zich in een bekeerling afspeelt moet je dit boek lezen. Het is wel Amerikaans. Dat geeft niet maar in Nederland gaat het anders. Waar Jennifer moest aansluiten bij 100 mensen die in drie hokjes gingen biechten, daar moet je hier met een lantaarntje zoeken naar een bord met een naam in een donkere kerk, als je tenminste via de tamtam en de rooksignalen gehoord hebt waar nog priesters zijn die de biecht afnemen. Het is interessant dat Jennifer Fulwiler via de weg van het verstand tot bekering komt. Mijn bekering ging in de eerste plaats via het hart, en daarna pas via het verstand. Ik wou dat ik daar uitdrukking aan kon geven, in woorden die niet New Age klinken. Het is fijn als iemand het zo onder woorden kan brengen als Jennifer Fulwiler.

Reacties

  1. Ik vind dit een leuke blog met al die foto's! Grappig. Jij zo blij met je boek :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…