Doorgaan naar hoofdcontent

40 dagen bloggen

Nee. Niet 40 dagen zonder vlees. Niet 40 dagen zonder facebook. Niet 40 dagen zonder internet!

Ik trap het blogpedaal wat harder in.
Ik word al enthousiast bij het idee.

Ik ben een slechte vaster.
Nou gaat vasten niet alleen over eten.

Het gaat ook over aalmoezen en werken van barmhartigheid, zoals de zieken verzorgen en de vreemdelingen herbergen.

Het mooist is natuurlijk een beetje van alledrie, vasten, aalmoezen en gebed.

Het gebed vind ik zelf het mooiste. 

Daarbij horen voor mij ook lezen, schrijven en inspiratie opdoen (en hopelijk ook geven). Via blogs natuurlijk.


Op de zondagen doe ik mee aan What I Wore Sunday (WIWS). Fine Linen and Purple, waar je je zondagse mode-inspiratie kon opdoen en op kwijt kon, lijkt van de radar te zijn verdwenen, maar ik vond wel een recente facebookpagina dus misschien dat deze site alsnog online komt.

Op de maandagen doe ik Minecraft Monday, Minecraft Maandag, waarin ik een licht werp op het populaire videospel Minecraft, en op het nieuwste project waar mijn zoon van 14 mee bezig is.

Verder ga ik enkele boeken bespreken waaronder De kracht van een biddende vrouw van Stormie Omartian en een paar blogs die ik graag lees.


Ik wens iedereen een fijne vastentijd, of je er wel of niet aan meedoet, een klein beetje of elke dag.

Reacties

  1. Succes! Ik ga je volgen. .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh, leuk. Ik ben alweer een paar dagen aan het bijlezen, maar nog niet gereageerd (wil op een of andere manier niet op mijn telefoon). Ik krijg gelijk weer de kriebels zelf ook te gaan schrijven.
    Maar serieus, leuk idee, en leuke posts tot nu toe :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…