Doorgaan naar hoofdcontent

Talking Blog

Soms heb je zo'n dag, dan zit alles tegen. De batterij van de camera is leeg. De sd-kaarlezer begeeft het. De D-schijf zit helemaal vol, zodat ik mijn filmpje niet op kan slaan.

Eigenlijk is het geluid van mijn camera ook niet goed. Ik heb een microfoon nodig. En volgens mijn man ook een goede koptelefoon. De mijne heeft weleens kuren. Eigenlijk heb ik ook een ipod nodig, of nog liever meteen een iphone, zodat ik mobiel podcasts kan luisteren. Dat doe ik nu op de pc of de ipad.


Of toch een Samsung? Jij moet een Sony hebben als je verslaafd bent aan podcasts, zegt mijn man. Mijn zoon haat iphones, hij is daar heel stellig in. Het zal wel iets nerdy zijn, of iets autistisch. Mijn man was ook van de Samsung maar hij heeft nu toch een iphone. Keuzestress, dat heb ik.Toch maar verder met mijn blog, op mijn pc, hoe ouderwets, gewoon aan mijn bureau. Ik kan ook nog geen afscheid nemen van mijn toetsenbord.

One Catholic Mama schrijft over hoe het meedoen met What I Wore Sunday (WIWS) haar over haar negatieve body image heeft heengeholpen. Foto's van zichzelf maken en delen maakte dat ze zich niet meer verschuilt achter de camera. Maar soms lijken foto's soms een stuk mooier dan de werkelijkheid. In All is Vanity vertelt ze dat:
Generally, I'm the type of person who prefers to hide in the background, rather than be in the spotlight.  So every week I wonder, why the heck am I showing people what I wore Sunday....and who the heck cares what I wore Sunday.  But, I know (at least some) people enjoy reading and seeing WIWS...and I love reading and seeing what others post.  So, I continue on...showcasing my rather boring Sunday best.  Because, I do like the idea of putting on the best for Sunday.
Hilarisch is deze video over Dressing Modest, door mormonen.


Op StaatGeschreven een stukje over Martha en Maria, waarin de schrijver de lofzang aanheft op Martha, die het huishouden doet en voor het eten zorgt terwijl Maria bij Jezus zit, waarmee ze het beste deel  gekozen heeftvolgens Jezus. Een mooi stukje Bijbel, en wat staat er een hoop in. Voor mij gaat het toch om het stukje stilte en ontvankelijkheid dat bewaard mag worden, dat je niet hoeft prijs te geven aan de drukte van alledag.

Prachtige foto's van Ann Voskamp in Nederland, mooi beeld wordt geschetst van onze cultuur gezien door de ogen van een Amerikaan.

Het favoriete bijbelboek van Anouk.

Tenslotte een briljant filmpje Hoe los je een conflict op door middel van dialoogdoor prof. dr. Noelle Aarts via de Universiteit van Nederland . Hier verschijnen regelmatig colleges over uiteenlopende onderwerpen. Mocht je hem nog niet kennen, één van de eerste colleges is van prof. dr. Erik Scherder, neuropsycholoog, over waarom ouderen moeten blijven kauwen: Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen? Geweldig.
Fijn weekend!

Reacties

 1. GEWELDIG!!!
  Dank je wel voor dit blogje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-)
   Leuk nieuw fotootje heb je ook bij je blogger account!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…