Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday: kantoorgebouw met zithoek, kantoortuin en zonnepanelen

Het hoge kantoorgebouw in beeld gebracht:

  • vanaf de ontvangstruimte op de benedenverdieping
  • via de trap 
  • naar de kantoortuin en vergaderruimte
  • dóór naar het dak vanwaar we volgende week met elytra naar Woudenberg vliegen 
  • (of zover de elytra ons brengt: bijna waar we wezen moeten)

Maar nu eerst, het kantoorgebouw. Dit is de ontvangsthal, waar je kan zitten wachten tot je ontvangen wordt:

Minecraft kantoor gebouw zithoek


Als je naar boven gaat kom je bij de werkruimtes:

Kantoortuin in wit met perspex, gebouwd in Minecraft

Een modern vormgegeven kantoortuin en een vergaderruimte:

Binnenkant van een kantoorgebouw in Minecraft


Ook aan de wc's is gedacht:

WC gebouwd in een Minecraft kantoorgebouw

Sanitair, gebouwd in een Minecraft kantoorgebouw

Als we helemaal naar boven gaan met de trap (er is ook een lift), komen we op het dak.

Stenen trap, gebouwd in MinecraftMinecraft bovenop een flatgebouw
Vanaf het kantoorgebouw vliegen we volgende week met elytra naar Woudenberg. Je vliegt dan met een cape die op vleugels lijkt. Bud teleporteert zodat de coördinaten van zijn poppetje optimaal staan om zo ver mogelijk te kunnen vliegen. 

Nouja je hoeft niet alles te kunnen begrijpen om mee te kijken wat de kinderen doen, toch?

Over kinderen gesproken, we zoeken nog bouwers in de Sint Maartenwereld voor met name een aantal religieuze gebouwen. Op het verlanglijstje staan:

  • seminarie
  • bibliotheek (die twee kunnen misschien wel samen)
  • Maria-kapelletje(s)
  • scholen
  • ziekenhuis
Je moet Minecraft PC-versie hebben.Volgende week in Minecraft Monday bezoeken we Woudenberg met elytra.


Minecraft Monday is een initiatief om het computerspel Minecraft wat beter te leren begrijpen. AutiAuto, Minecrafter van het eerste uur, helpt mij daarbij. Mijn doel is niet dat iedereen het spel gaat spelen, maar wel dat iedereen de lol ervan begrijpt, en dan vooral de lol die de kinderen ervan hebben.

In plaats van te zeggen, 'kom nu eindelijk eens achter de computer vandaan en ga buitenspelen', en andere ouderwetse vader- en moederpraat, draai ik het om en ga ernaast zitten (nadat we eerst een flinke wandeling hebben gemaakt natuurlijk).

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…