Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday, veel foto's en een standbeeld van Enzo Knol!

Vandaag veel foto's van de Minecraft Sint Maartenwereld, voor degenen die dat nog niet weten, dat is de wereld van Sint Maarten die de kinderen aan het bouwen zijn! Het is leuk om te zien hoe verschillend de kinderen bouwen. Een kinderboerderij, een strak kantoorpand, standbeelden...

Dit zijn Enzo Knol en zijn vriendin,  de bekende vlogger die vaak Minecraftfilmpjes op youtube zet! Iemand hier is fan!


Dan de kinderboerderij, helemaal in ere hersteld na het drama van de dode paarden, over de oorzaak daarvan zullen we het maar niet meer hebben :-(.

In de Sint Maartenwereld kan niet iedereen zomaar dieren spawnen. Eigenlijk kon niemand het maar de eigenaresse van de kinderboerderij was zo verdrietig en ze wilde PER SE paarden en dan ook nog diamond horses. Onder zulke druk ontstaat soms de grootste creativiteit en Bud kan het inmiddels wel :-).Een springkussen.


En mijn grote favoriet, hier wil ik in wonen, een kampeerwagen:En dan zeker met zo'n ruim interieur:
Een bedevaartsoord gaat nog gebouwd worden, en ook een school, een begraafplaats en... een beeld van Sint Maarten!

Het kantoorpand is bijna klaar, dat bewaren we voor de volgende keer!Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…