Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday

In Minecraft Monday neem ik een kijkje in de Sint Maartenwereld, die door kinderen en tieners van de kerk gebouwd wordt.

Minecraft Monday verschijnt onregelmatig op de maandag.

Ik heb voor het eerst zelf in de wereld rondgelopen, tot nu toe keek ik mee met Bud. Hij vind foto's maken onzin - dus dat was soms lastig. Maar hij is een goede hulp, hij teleporteert me van plaats naar plaats, zodat ik niet zelf de weg hoef te zoeken.

Deze kerk stond er al, maar nog even een mooi plaatje. Daaronder, dat vind ik zo grappig, bordjes met een aankondiging dat er gebouwd gaat worden! Die hebben ze alvast neergezet.
Een interieur van een kerk in het videospel Minecraft
Borden met 'coming soon'  in het videospel Minecraft
Bud laat nog even alle maanstanden zien. Dit zijn acht losse foto's waar ik  er één van gemaakt heb.
Maanstanden  in het videospel Minecraft
Minecraft by night
Brug bij nacht in het videospel Minecraft
Pretpark bij nacht in het videospel Minecraft
Wat staat híer nou met die mooie lichtjes?
Tadaaa... het is de ingang van het pretpark.
Pretpark in het videospel Minecraft

De lift, van onderaf gezien. Gelijkenis met mijn foto van de kloostergang in de priorij Emmaus vorige week, hè?

Geometrische afbeelding uit het videospel Minecraft van een liftschacht
 Geometrisch beeld van een gang uit een klooster


Neem ook een kijkje in de andere Minecraft posts. Bovenaan de pagina staat een zwarte balk, klik daarin op Minecraft en je krijgt alle posts bij elkaar.

Of klik hier, dat werkt ook.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…