Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday

In Minecraft Monday neem ik een kijkje in de Sint Maartenwereld, die door kinderen en tieners van de kerk gebouwd wordt.

Minecraft Monday verschijnt onregelmatig op de maandag.

Ik heb voor het eerst zelf in de wereld rondgelopen, tot nu toe keek ik mee met Bud. Hij vind foto's maken onzin - dus dat was soms lastig. Maar hij is een goede hulp, hij teleporteert me van plaats naar plaats, zodat ik niet zelf de weg hoef te zoeken.

Deze kerk stond er al, maar nog even een mooi plaatje. Daaronder, dat vind ik zo grappig, bordjes met een aankondiging dat er gebouwd gaat worden! Die hebben ze alvast neergezet.
Een interieur van een kerk in het videospel Minecraft
Borden met 'coming soon'  in het videospel Minecraft
Bud laat nog even alle maanstanden zien. Dit zijn acht losse foto's waar ik  er één van gemaakt heb.
Maanstanden  in het videospel Minecraft
Minecraft by night
Brug bij nacht in het videospel Minecraft
Pretpark bij nacht in het videospel Minecraft
Wat staat híer nou met die mooie lichtjes?
Tadaaa... het is de ingang van het pretpark.
Pretpark in het videospel Minecraft

De lift, van onderaf gezien. Gelijkenis met mijn foto van de kloostergang in de priorij Emmaus vorige week, hè?

Geometrische afbeelding uit het videospel Minecraft van een liftschacht
 Geometrisch beeld van een gang uit een klooster


Neem ook een kijkje in de andere Minecraft posts. Bovenaan de pagina staat een zwarte balk, klik daarin op Minecraft en je krijgt alle posts bij elkaar.

Of klik hier, dat werkt ook.

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…