Doorgaan naar hoofdcontent

Goede blogvoornemens - wie heeft ze niet?

Ja, ook ik heb goede voornemens wat betreft het bloggen. Zo ben ik begonnen (ja het is niet gebleven bij het benoemen van mijn voornemens op een stukje oud papier) met het uitwerken van mijn recepten. Omdat ik geen receptensite heb, had ik zoiets van dan hoef ik me ook niet druk te maken over het precieze recept, gewoon wat gezellige tips geven is wel genoeg.

Maar dat is toch eigenlijk onzin, een net recept met ingrediëntenlijst is ook veel mooier om te zien. En dan kan je het ook echt máken, mocht je dat willen. Mijn zegen heb je alvast want ik schrijf alleen  de succesrecepten op (en anders zou ik het je eerlijk vertellen - mislukkingen zijn soms ook leuk :-).

Nu ik er toch over begin, mijn eerste driekoningentaart zag er mooi uit. De foto is niet zo scherp, het is dan ook één van mijn eerste eetfoto's:


Maar helaas, de taart was keihard! Niet eetbaar.

Overzichtelijke recepten dus, liefst ook nog met printmogelijkheid. Dus dat wordt nog wel een klus.

En liefst recepten met een verhaal erbij. Verhalen die uitmonden in een recept. Of hoe je het noemen wilt. Geloofsverhalen, gedeeltelijk, inderdaad, maar dat hoeft niet per se. Ook gewoon verhalen uit het dagelijks leven.

Ik had nog meer voornemens - het verbeteren van de pagina-indeling voor de telefoonlezers - want die hebben nu heel beperkte mogelijkheden om verder op mijn blog te zoeken. Een aparte receptenpagina is daar onderdeel van - maar ik wil eerst van de gezellige eet-kletsverhalen fatsoenlijke recepten maken.

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…