Doorgaan naar hoofdcontent

Aubergine parmezaan met knapperige aubergines


Vandaag staat eggplant parmesian, oftewel aubergine parmezaan, op het menu. Een nieuwe variant, tenminste voor mij. De aubergine wordt namelijk gepaneerd.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 flinke aubergine
  • blik tomaten
  • evt. verse tomaten
  • basilicum (als je dat niet hebt gebruik dan Italiaanse kruiden), zout, peper
  • 3 tenen knoflook
  • broodkruim
  • parmezaanse kaas (geraspt)
  • olijfolie
Nadat je de oven hebt aangezet op 200 graden, snijd je de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Haal ze eerst door de bloem, dan door een losgeslagen ei en dan door een mengsel van broodkruim en geraspte Parmezaanse kaas. Best is echt broodkruim natuurlijk maar anders doe je gewoon paneermeel.


Leg de plakken op een bakplaat en bak ze 20 min. in een oven van 200 graden.

Ondertussen snijd je een paar teentjes knoflook klein. Twee minuutjes bakken in wat olie. Daar doe je een blik tomaten bij en eventueel wat tomaten als je die hebt liggen. 20 min. stoven.

Dan maak je mooie laagjes in een ovenschaal, om en om tomatenmengsel, aubergine en mozarella. Beetje peper en zout er overheen.


Ja en voor het kind toch maar wat anders: een bordje rauwkost en... pizza!

Meestal komt hij er niet zo makkelijk van af als hij het eten niet lust (hij lust geen aubergine). Maar laatst had hij een licht allergische reactie gehad op een Sint Jacobsschelp. Dus dat was wel zielig. En hij had vandaag zijn krantenwijk dus daar moet gewoon wat lekkers naar binnen vandaag en het hoeft even geen uitdaging te zijn.
Blog 22 van 40 dagen bloggen.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…