Doorgaan naar hoofdcontent

Aubergine parmezaan met knapperige aubergines


Vandaag staat eggplant parmesian, oftewel aubergine parmezaan, op het menu. Een nieuwe variant, tenminste voor mij. De aubergine wordt namelijk gepaneerd.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 flinke aubergine
  • blik tomaten
  • evt. verse tomaten
  • basilicum (als je dat niet hebt gebruik dan Italiaanse kruiden), zout, peper
  • 3 tenen knoflook
  • broodkruim
  • parmezaanse kaas (geraspt)
  • olijfolie
Nadat je de oven hebt aangezet op 200 graden, snijd je de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Haal ze eerst door de bloem, dan door een losgeslagen ei en dan door een mengsel van broodkruim en geraspte Parmezaanse kaas. Best is echt broodkruim natuurlijk maar anders doe je gewoon paneermeel.


Leg de plakken op een bakplaat en bak ze 20 min. in een oven van 200 graden.

Ondertussen snijd je een paar teentjes knoflook klein. Twee minuutjes bakken in wat olie. Daar doe je een blik tomaten bij en eventueel wat tomaten als je die hebt liggen. 20 min. stoven.

Dan maak je mooie laagjes in een ovenschaal, om en om tomatenmengsel, aubergine en mozarella. Beetje peper en zout er overheen.


Ja en voor het kind toch maar wat anders: een bordje rauwkost en... pizza!

Meestal komt hij er niet zo makkelijk van af als hij het eten niet lust (hij lust geen aubergine). Maar laatst had hij een licht allergische reactie gehad op een Sint Jacobsschelp. Dus dat was wel zielig. En hij had vandaag zijn krantenwijk dus daar moet gewoon wat lekkers naar binnen vandaag en het hoeft even geen uitdaging te zijn.




Blog 22 van 40 dagen bloggen.