Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday Trechters maken voor opslag

Vandaag nemen we een kijkje hoe Bud een opslag bouwt. De wortels uit de farm worden via een automatisch systeem opgeslagen. Vorige keer hebben we de farm bekeken en de voorkant van de opslag.

Trechters worden geplaatst bij opslagkisten in Minecraft.
Het plaatsen van trechters aan de kisten
Aan de achterkant wordt via een trechtersysteem de oogst naar de kisten getransporteerd. Daarvoor verzamelt Bud ijzer uit zijn ijzerfarm. Je moet vijf ijzers en één kist bij elkaar voegen voor een trechter. Aan elke kist komt één trechter. De trechters worden van bovenaf gevuld. De inhoud valt naar beneden in de onderste trechter. Als die vol is, wordt de éénnaonderste trechter gevuld, enzovoorts.
Benodigdheden om een trechter te maken in Minecraft.
Benodigdheden om een trechter te maken

Terwijl Bud bezig is met trechters maken komt er een poppetje naast hem springen. 'Kom je op mijn eiland kijken?', zegt het poppetje. We worden getarped gewarped naar zijn eiland. Dat is heel klein, en héél vol. Maar wel leuk, we kijken even rond.

Iedereen heeft op de Skyblock server een eigen eiland. Je kan bij elkaar op bezoek gaan en met elkaar handelen, en ook samen een eiland bebouwen.Hieronder zie je de mob drop opslag. Er loopt een slurf vanaf de onderkant van de farm, die op een verdieping staat, naar de kisten. Daardoor komen de producten aandrijven. Links staat de wortelfarm, die hetzelfde systeem heeft.

De twee witte stralen, daar hebben we het nog wel een andere keer over.

Farm met vervoertunnel en opslag in Minecraft

Onderkant van een farm in Minecraft
Onderkant van de verdieping

Opslag in Minecraft bestaand uit 10 lagen en tig rijen.
Opslag


Dag 19 van 40 dagen bloggenMinecraft Monday is een initiatief om het computerspel Minecraft beter te leren begrijpen. Autiauto, Minecrafter van het eerste uur, helpt mij daarbij.
Doel is dat ouders, grootouders etc. de lol ervan begrijpen, vooral de lol die kinderen ervan hebben.