Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday huiswerkmachine

Minecraft weergave van een huiswerkmachine met redstone en command blocks.

Vandaag een huiswerkmachine die in staat is woordjes te overhoren. In dit geval duitse woordjes. Eerst even de techniek (nouja, even) en onderaan zie je hoe het uiteindelijk werkt.

Een commandoblok (met gekleurde vakjes) zoekt random een armor stand met de naam overhoring. Een armor stand ziet eruit als een houten 'dressboy'. Als hij er één gevonden heeft doet hij 'setblock' en daarmee plaatst hij een redstone block. Dit redstone block activeert het commandoblok die dan het woord weergeeft dat je moet vertalen. In het tekstbalkje kun je het antwoord intypen. Als je dan nog een keer klikt verschijnt het antwoord. Dan kijk je of het goed is en gaat verder.

Minecraft weergave van een huiswerkmachine die  woordjes overhoort.
Woordjes overhoren in Minecraft

Dan gaat de hele rij commandoblokken klonen waardoor ook het redstone block wordt gekloond. Dit activeert het commandoblok aan de overkant zodat de oplossing wordt gegeven. Daarna wordt het redstone blokje vernietigd (want anders zou het helemaal vollopen) en begint het weer van voor af aan. Dat ziet er na een paar antwoorden zo uit:

Minecraft weergave van een huiswerkmachine die  woordjes overhoort.
Woordjes overhoren in Minecraft

De drie losse blokjes rechts vormen het bedieningspaneel. Daarmee geef je het aan als je verder wilt.

Minecraft weergave van een huiswerkmachine die  woordjes overhoort.

Minecraft weergave van een huiswerkmachine die woordjes overhoort, bedieningspaneel.


Dit is blog 31 van 40 dagen bloggen.Minecraft Monday is een initiatief om het computerspel Minecraft beter te leren begrijpen. Autiauto, Minecrafter van het eerste uur, helpt mij daarbij.
Doel is dat ouders, grootouders etc. de lol ervan begrijpen, vooral de lol die kinderen ervan hebben.