Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday Drop Party

Bordje met tekst Charlotte Dobie's en Autiauto's drop party.

Bud kondigde deze week aan dat hij een drop party ging organiseren in Minecraft. Nou weet ik wel wat droppen is, maar hoe maak je daar een feestje van? 'De persoon die het feestje geeft, Charlotte, heeft een heleboel grondstoffen en die geeft ze gratis weg.' Ik kijk hem niet begrijpend aan. Een echte noob ben ik, want ik begrijp absoluut niet waarom iemand, gratis, bergen producten zou willen weggeven.

De taak van Bud is, het bouwen van een mooie ruimte voor de drop party. Hij maakt eerst een proefmodel in Creative, waar hij onbeperkt grondstoffen tot zijn beschikking heeft. Maar dan blijkt dat niet alle grondstoffen verkrijgbaar zijn op de server waar het echte feest gaat plaatsvinden. Het wachten is of de admin Dark Prismarine en Prismarine Bricks gaat toelaten op de server. Maar helaas laat hij niet op tijd van zich horen en de bouwplannen moeten worden veranderd.

Zaal in Minecraft van Dark Prismarine en Prismarine Bricks. 
De originele groene ruimte met Dark Prismarine en Prismarine Bricks. Onder het aangepaste model zonder Prismarine. Halverwege de aanbouw en klaar. En daaronder het plafond gezien van onderaf.
Zaal in aanbouw voor drop party.

Zaal voor drop party.

Plafond in zaal voor drop party.

't Blijft de hele week bij me, deze party. 't Is net zoiets als spullen naar de kringloop brengen. Taarten bakken voor een vastenactie. Weggeefacties op internet. Maar dan grootser, feestelijker, en... digitaal.

Nu kán ik het ook niet vergeten, al zou ik het wíllen, want Bud komt er dagelijks op terug. De zaterdag moet gepland worden. Het feest begint om 21.00 en er moeten nog dingen worden klaargezet.


Het is inmiddels zaterdag, eind van de ochtend. We kunnen nog wel een stuk wandelen voordat het grote werk begint.

Bud vertelt: 'Diegene die de drop party organiseert hè mam, die heeft een elektronische baby.' Hij verwacht dat ik daar nog nóóit van gehoord heb, maar dat blijkt mee te vallen. 'Zo doen ze dat blijkbaar op scholen in Engeland', legt hij me toch even uit. 'En denk je dat ze alleen meisjes die baby's geven?'

'Eh, nee?' Hoop ik en dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Inderdaad, niet alleen meisjes krijgen de huil electronische baby.

'Die baby kan dus altijd gaan huilen hè, soms twee uur niet, dan vijf keer in een kwartier.'

'Dat deed jij ook', merkt zijn vader op en ik denk aan hóe láng dát geleden is.

De vraag, of haar ouders het niet even kunnen overnemen tijdens de drop party, slik ik maar even in. Dat is natuurlijk niet de baby bedoeling van dit experiment.

Thuis drinken we nog een kopje thee voordat ik de ins en outs van de party room te zien krijg. Ik ben reuze benieuwd. En vind het stiekum nog niet zo gek, een digitaal feestje. Je hoeft er de deur niet voor uit. Stel dát er niemand komt, wat ik me niet kan voorstellen als je gratis grondstoffen krijgt, dan heb je toch een hoop lol gehad met de voorpret. En eventueel met de electronische baby, die hebben ook poepluiers enzo. Kan niet wachten.


's Avonds na het eten wordt de laatste hand gelegd aan de ruimte waarin ze straks van bovenaf dingen naar beneden zullen gooien.

Het blijkt maar goed ook dat Bud de boel nog even naloopt want de admin is nieuwsgierig geworden naar de ruimte en het feest wat straks zal plaatsvinden en hij heeft al wat winkeltjes gebouwd op de bodem, waar straks de deelnemers de goederen zullen gaan vangen. Die admin had daarbij de vloer en een muur beschadigd die Bud nou moet herstellen. 'Ik zie het al', zeg ik, 'je kunt maar beter de boel in de gaten houden, voordat ze de boel vroegtijdig gaan afbreken. Maar je heb in ieder geval de belangstelling gewekt, dat al die lui zich met jou project bezig houden', zeg ik terwijl de party room volloopt.

Minecraft drop party.

Er is een hut met bijzondere drakenkoppen.

Minecraft drop party.

Minecraft drop party.
Feest in volle gang.

Minecraft drop party.Charlotte meldt zich pas aan het eind van de party op skype. De huilbaby. 'En ik zei dat het mij niet uitmaakte maar volgens haar maakte de baby teveel herrie op skype.', zegt Bud. Ik leg uit dat je snel moet reageren op een elektronische baby, anders krijg je strafpunten en slaagt het experiment niet. 'Ik begrijp niet dat ze net nú die baby moet hebben.'

Nee. Wonderlijk is het wel.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…