Doorgaan naar hoofdcontent

15 dingen die niemand aan je vraagt

September Blues. Ik zie net dat ik al in geen drie weken iets geschreven heb hier - waar blijft de tijd? Het nieuwe schooljaar is inmiddels van start. Bud is naar HAVO 4 - helaas is hier nog geen VWO onderwijs op reisafstand voor kinderen met autisme (pas vanaf HAVO 3 en jonger - ouch).

Drie weken geleden is mijn schoonvader geopereerd aan zijn slokdarm. Het was een grote operatie en natuurlijk heel spannend. Bud verraste ons door twee keer 's avonds alleen op ziekenbezoek te gaan. Het ziekenhuis is hier maar 4 km vandaan. Maar hij moest wel in het donker fietsen (eh..., moet hij dat 's ochtends naar school niet ook?). Kortom we waren best trots op zijn zelfstandigheid en zijn medeleven. Hij is wel een keer naar huis gestuurd na vijf minuten, omdat het bezoekuur voorbij was. Dat was lastig bij te houden, omdat hij steeds op een andere afdeling lag. De IC en de MC hebben ruime tijden maar zodra de patient naar de 'gewone' afdeling gaat (low care of no care - maar zo noemen ze dat dan weer niet officieel), moet je om 20.00 wegwezen.

Afijn het gaat goed met schoonpapa en de rust keert langzamerhand weder.

15 Dingen die niemand aan je vraagt

Het is in de 'blogosphere' een leuk gebruik om een vooraf vastgesteld rijtje vragen te beantwoorden en zo elkaar beter te leren kennen en ook gewoon voor de lol. Deze vijftien vragen kwam ik tegen bij EkeBrouwer.nl.

1. Slaap je met de klerenkast open of dicht?

Als ik hem open zou laten zou ik de hele nacht liggen nadenken welke outfits ik morgen, en alle daarop volgende dagen, zou kunnen dragen. En ik ben bang dat er toch een monster uit die kast komt.

2. Neem je miniflesjes shampoo mee uit hotels?

Jazeker, ik heb inmiddels een verzameling aangelegd:


Maar omdat het plankje inmiddels vol staat neem ik ze alleen nog maar mee als ik ze erg mooi vind.

3. Heb je ooit een straatnaambord gepikt?

Eh... nee... maar nu je het zegt, ik zou graag een straatnaambord met mijn naam erop willen hebben. Er schijnt in Voorburg een straat naar mij vernoemd te zijn, ahem ahem, of zou het om een ander familielid gaan, dat zou ook kunnen...

4. Gebruik je To Do-lijstjes?

Ja, ik ben een systeem aan het uitdokteren om dat nóg beter te organiseren. Nu schrijf ik alles op losse briefjes, in mijn telefoon, in de mail enzovoorts. Ik streef naar één master list. Dan per week op zondagavond een planning maken en die per dag de avond tevoren checken en aanvullen. Daar schrijf ik binnenkort nog een aparte post over. Rechtstreeks met een To Do lijst werken is een neverending story, vind ik, want de lijst raakt nooit leeg.

Verder heb ik specifieke lijstjes voor huishoudelijke en tuinwerkzaamheden. Vooral voor de klussen waar je niet 'vanzelf' zin in krijgt zoals in mijn geval dweilen, brrr, en financiele administratie, jakkes. Ik doe huishoudelijk werk grotendeels op vaste dagen, en dan werk ik na de vaste wekelijkse taken dat lijstje af.

5. Heb je sproeten?

Ik ben een rossig blond typje dus ja, veel. Maar niet zulke donkere, vooral in de winter zie je ze nog makkelijk over het hoofd.

6. Heb je ooit in de bosjes geplast?

Eh??? Ben ik ooit op vakantie geweest? Heb ik lange afstanden gewandeld door onbewoond territorium? Waar mijn vader opgroeide is jongkokken de norm. Dat is hurken, op de grond, op een sta-toilet of desnoods óp een westerse plee. Het schijnt een hele gezonde houding te zijn, beter dan onze luie Westerse gebruiken. Ze doen het daar nog zo en dan gebruiken ze geen wc-papier maar water. Dus, ik bedoel maar, het zit mij in de genen. Ik krijg er bijna zin in, 't is alweer even geleden, want meestal gaat het gepaard met een urenlange wandeling door onbewoond gebied.

7. Hoe groot is je bed?

215 bij 180 cm.

8. Ben je lui?

Soms. Maar ik ben een mens van extremen, en het ene uiterste roept het andere uiterste op. Dus.

9. Is er iets waar je je nu aan irriteert/ergert?

Zeker. Altijd. Maar tijd heelt alle wonden dus meestal verdwijnen die met geduld vanzelf. Voor het onrecht dat nog overblijft laat ik me inspireren door het evangelie waarin Jezus de tempel met kraampjes en kooplieden en al schoonveegt.

10. Kauw je op potloden en pennen?

Nee. Ook niet op nagels. Tenzij er een gemeen haakje aan zit en ik geen schaar bij de hand heb.

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Nee.

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Nooit een liefhebber geweest. Alleen Suske en Wiske vond ik leuk.

13. Tel je de treden als je de trap oploopt?

Zelden. Alleen als ik wil weten of de trap 13, 14 of 15 treden heeft.

14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?

Altijd. Met of zonder muziek.

15. Weet je hoe je het oliepeil van een auto moet checken?

Motorkap open doen (als de motor is afgekoeld) via een hendeltje links van de bestuurdersplaats. Dan zie je een ringetje aan een staafje, ergens rechts onder de motorkap. Dat staafje eruit halen, afvegen, staafje er helemaal weer in doen, er opnieus uit halen, kijken of de olie tussen de min en max streepjes zit.


Dat was 'em. Over de eigenaardige gewoontevorming van de mens. Waar gaat het eigenlijk over Thé?Reacties

 1. Ha Jascha, ik heb deze overgenomen van je! Kom hier via Jan (Hulk).
  Leuke antwoorden en een leuke blog heb je!
  Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Trees! Ik kan via je profiel je blog niet zien. Ben wel benieuwd naar jou antwoorden. :-)

   Verwijderen
  2. Dankje!
   Het logje staat nog niet hoor. Komt van de week wel een keer.
   Mijn blog: Http://irispapilio.wordpress.com

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Haha... die is leuk. De Uhlenbeckstraat bestaat ook echt: https://www.google.nl/maps/place/Uhlenbeckstraat,+Voorburg/@52.0771295,4.3552865,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c5b7afc15afdbd:0xd45bd3f40f947088!8m2!3d52.0771295!4d4.3574752. Maar of ik mijn oudoom daarin zal evenaren... wie zal 't weten. Dromen mag!

   Verwijderen
 3. Haha echt een grappige tag en leuk beantwoord! Olie pijl vervangen....? echt geen idee, haha. Door jou uitleg heb ik wel enig idee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha leuk, 't is niet zo moeilijk, staat goed hoor als je 't kan...

   Verwijderen
 4. Dansen zonder muziek doe ik nooit. Dat vind ik toch wel lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, mét is beter, maar ik denk de muziek er bij. Zonder maat en swung lijkt het me inderdaad niet te doen.

   Verwijderen
 5. Ah, ben deze onlangs nog tegen gekomen, er zitten zo'n grappige antwoorden bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om je antwoorden te lezen! En zo lief dat je een link naar mijn site plaatst! Ik moet enorm lachen om je foto van je hotelflesjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappige blog en inderdaad deze vragen krijg je of stel je niet zo vaak.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter

Populair

Niemand is vegetarisch (20/40)

'Mam, welke mensen ken jij die vegetarisch zijn?' Ik noem mijn zus, mijn moeder en vis ondertussen naar het addertje dat ik hier onder het gras vermoed:
"Maar die noem jij zeker pescotarier?" De diverse categorieën van het vegetarisme heeft hij ooit op school gehad, en daar moeten we ons nu aan houden. Als Asperger houdt mijn zoon Bud van overzicht. Van mensen die zich houden aan hun eigen systemen. Dat kan ik wel beamen, want waarom moet hij anders al die mens-indelingen leren?
De opgwonden glimlach die ik krijg, verraadt dat er iets anders aan de hand is. Niemand is vegetarisch! Mensen kunnen niet vegetarisch zijn.
Eten kan vegetarisch zijn, maar mensen niet. Toevallig vind ik van wel. Het is taalkundig misschien niet zo netjes uitgedrukt, maar inmiddels wel ingeburgerd, om het zo te zeggen. De eerste hit die je krijgt, als je 'ik ben vegetarisch' googlet levert het volgende advies op van Onze Taal: De betekenis van vegetarisch is aan het verschuiven: het …

Afscheid (22/40)

Glorie en verval. Als je goed kijkt, zie je een slak. Sowieso zie je klimop. En die bruine blaadjes, ja, dat was de passiebloem waarover ik vorige zomer nog zo met trots sprak.


Waarvan nog rest een verschrompelde vrucht:


Een jaar of 15 geleden zaaide ik voor het eerst zaadjes van de passiebloem in onze tuin. Het duurde even, maar na een paar jaar kwamen de eerste vruchten er aan. Die groeiden op de wat oudere takken. Supertrots was ik, en ging meteen uitzoeken of ze eetbaar waren. Gelukkig van wel. Het jaar daarop kwamen er meer vruchten. Ik kon zelfs wat uitdelen, en was helemaal in mijn nopjes.

Toen kwam er een strenge winter. Weg passiebloem.

Net als nu. Dood.

De eerste keer dat 'ie dood was, dacht ik dat ik 'em nooit meer terug zou zien. Ik zag wel de sprieten die af en toe tussen de cobblestones op het terras verschenen, en die blaadjes hadden die best leken op de karakteristieke blaadjes van de passiebloem. Toch had ik weinig hoop, maar alléé, ik zette ze bij elkaar in …