Doorgaan naar hoofdcontent

God moet een zeeman zijn

Groen bootje met de tekst 'pont van het landschap' in een groen landschap.

De laatste tijd ontvang ik berichten van het Reformatorisch Dagblad op Facebook. Ik vind dat helemaal leuk. Natuurlijk zal dat na een tijdje ook wel weer over gaan. Wat ik echter minder aangenaam vind, is dat er op zondag altijd extra veel berichten verschijnen. Maar als je daar dan op klikt krijg je de melding dat ze op zondag niet online zijn. Maar wel op Facebook! Nouja...  

Ik wil daar niet meteen een principekwestie van maken, maar ik zou het toch handig vinden als ze dan ook niet op Facebook verschijnen! De verleiding hè, om daar dan toch op te klikken, is groot.

Mijn man was indertijd blij dat ik katholiek werd en niet streng protestants. De KMT in dienst was ook altijd veel gezelliger dan de PMT wist hij te vertellen, en de protestanten zaten altijd bij de katholieken hun biertjes te drinken. Ik geloofde het allemaal wel, het carnaval bewees dat allemaal tenslotte, maar naarmate ik meer geloofskennis opdeed was ik toch wel blij dat mijn man blijkbaar niet veel diepgang in zijn katholieke opvoeding had opgedaan. Protestanten zijn helemaal niet strenger dan katholieken. Ze lijken meer op elkaar dan ze willen weten, durf ik wel te zeggen zonder beiderlei opvoedingsbagage. 

Er stond een leuk stukje van het RD op facebook, las ik gisteren, maar ik kan het er dus niet bij pakken want ik schrijf dit op zondagavond. Over de nieuwe kabinetsformatie (het was het eerste dat ik erover las, mijn nieuwsfeed verloopt via het RD via facebook!). Dat wij als christenen nooit vanuit een positie van dwang kunnen komen, dat werkt niet als je vanuit een minderheidspositie handelt  (dit was een waarschuwing voor de christenunie). Vanuit het verleden is die gewoonte er soms nog wel maar dat werkt dus niet (meer!?). Maar we moeten het zout der aarde zijn! Zout geeft smaak en werkt ter behoud.

Ik vond dat wel verfrissend, om te horen vanuit 'streng christelijke hoek'. 

Dan nog even muziek, met een linkje dat het ook op zondag doet. Men spreekt wel van de kerk als een schip, en dan hoop je toch dat er een goeie stuurman aan het roer staat.

God moet een zeeman zijn,
niemand is verloren
niemand is verloren
Hij laat het team nooit alleen
God moet een zeeman zijn.

(mijn spellingcontrole is op hol geslagen, hij laat het Duits niet staan...)

De kracht van zout, RD op facebook

Reacties

 1. Dat God iets MOET
  Dat staat mij enorm tegen
  Vandaar dat ik blij ben om katholiek te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo zag ik dat niet. Ik zou het vertalen als: God moet wel een zeeman zijn, want net als een zeeman laat hij zijn mensen niet verloren gaan. Gewoon gezien door de ogen van een zeeman.

  Ik zelf ben heel allergisch voor de uitspraak 'God is liefde', nauw verwant aan 'alles is liefde'. Dat klinkt heel gezellig maar als je het doortrekt dan vindt hij het dus ook allemaal lief wat mensen elkaar aandoen. Je kunt er niet onderuit dat God liefde is, denk ik hoor, maar wij mensen hebben daar dan soms een wonderlijke interpretatie van. Maar God als zeeman vind ik best logisch aangezien de kerk het schip is. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter