Drie recepten voor gemberbier vond ik op Wikihow en ik probeerde er twee. De eerste, met gist en de laatste, zonder gist. In de gistversie ontstaat wat alcohol als je het lang laat staan (een week, maar de smaak verandert dan ook en dat wordt niet aangeraden).
Dit is wat je nodig hebt voor de gistversie. Deze moet twee dagen staan. De andere versie is meteen klaar, maar is wel meer werk doordat je een gember-aftreksel maakt (zelfde ingrediënten minus de gist).
Zelf vond ik de gistversie het lekkerst, wij allemaal eigenlijk. Dat kwam vooral door de lekkere bubbels. Voor de andere had ik een soda-apparaat gebruikt. Dat werkt op zich goed, maar je mengt dat dus met het gember-aftreksel waardoor er te weinig bubbels overblijven naar mijn smaak.
Ik vind wel dat er erg veel suiker in gaat, een grote kop op een fles (zie foto hierboven). Er lijken wel mogelijkheden te zijn om met minder suiker te werken. De gist heeft maar één lepel suiker nodig al duurt het proces dan wel wat langer, en, ook heel interessant, je kunt werken met de gember-bug. Dat is wel een beetje veel werk want het beestje heeft elke dag voeding nodig, maar het zou weleens een winner kunnen zijn dus dat ga ik zeker proberen.
Ik ben wel echt benieuwd naar de smaak ervan Want gember heeft toch een felle smaak :)
BeantwoordenVerwijderenHet smaakt stevig, maar toch wel als frisdrank. Ik zet ook weleens thee van gember (met honing en citroen) en dat smaakt scherper vind ik. Je kunt de hoeveelheid gember naar je smaak aanpassen.
VerwijderenIk zag gisteren een tv-reclame.
BeantwoordenVerwijderenGing over Heineken 0.0 bier.
Er stond geschreven, eerst PROEVEN dan GELOVEN.
Wist niet dat je ook reclamewerk deed? 😉
Haha! Die is grappig. Ik kende hem nog niet. 🍺
Verwijderen