Doorgaan naar hoofdcontent

40 dagen challenge en een random poes (2/40)

Foto van een poes die ik onderweg tegenkwam. Hij snuffelt aan een putdeksel.

Ik doe weer mee aan 40 dagen bloggen! Rustig aan is het idee. Dit is het derde jaar, waarvan de vorige keer ook met de 40 dagen challenge van Kathleen van Tuttefrut.be. Pak 'em beet 80 deelnemers zijn daar, meestal ook rustigjes aan, begonnen met dezelfde uitdaging en daar zullen zich nog wel meer bij voegen.

Ik heb al wat rubrieken in gedachten, sommige nieuw, andere beproefd.

Woordeloze woensdag, waarmee ik gisteren begonnen ben door een filmpje met lego-uitleg over Aswoensdag te delen. Wij hebben Aswoensdag trouwens gevierd (zeg je dat zo?) met een Valentijnssoep aangezien het ook Valentijnsdag was. Het werd uiteindelijk een hele rare avond, aangezien we slecht nieuws te horen kregen. Daar wil ik niet meteen wat over kwijt maar ik wil toch even benoemen.

Vrijdag, vlak voor het weekend schrijf ik dan een wat langer stuk, meestal over een boek dat ik gelezen heb.

Zaterdag deel ik wat over muziek.

Minecraft Monday is de maandag-rubriek (die al veel te lang stil ligt).

En verder gewoon wat gepruttel tussendoor.

Vandaag heb ik de cookie-melding aangepast. Daarbij gebruikte ik een handleiding van Nicole op  bloggen en loggen. In plaats van de saaie grijze standaardmededeling heb ik de kleuren en tekst aangepast aan mijn blog (misschien heb je hem net gezien voordat je hem weg klikte).

Foto van een poes die ik onderweg tegenkwam. Hij snuffelt aan een putdeksel.

Deze foto's zijn van een poes die ik onderweg tegenkwam.

Dit is 2 van 40 dagen bloggen.

Reacties

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…