Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom wordt er soms in de vastentijd geen vlees gegeten, maar wel vis? (5/40)Natuurlijk doet niet iedereen eraan, maar als je je ooit afgevraagd hebt waarom mensen soms geen vléés eten tijdens de vastentijd, maar wel vis (of schelpdieren, schildpad of krokodil), dan vind je in dit filmpje de uitleg.

Het blijkt af te hangen van of je vis lekker vindt! Zo niet, dan moet je het juist eten tijdens de vastentijd. Anders kan je het vervangen door iets anders wat je niet zo lekker vindt. Ik weet niet hoor, maar ik vermoed dat het eten van schildpad of krokodil illegaal is in Nederland... Maar je kan ook iets anders doen, of laten.

Verder werd vlees van oudsher gezien als feestmaal. Toen bijvoorbeeld de verloren zoon thuiskwam, werd er een beest geslacht. Het latijnse carnis betekent vlees van een vogel of dier, niet van een vis.

Maargoed ik had zelf voor de vastentijd veertig briefjes in een pot willen doen, met door onszelf bedachte opdrachten als 'drink een dag alleen maar water', 'zeg tegen drie mensen iets aardigs' enzovoorts. Dat idee heb ik van facebook, elke avond trek je dan een briefje voor de volgende dag.

Maar zoonlief vond dat niks. Ik denk dat hij in verband met zijn autisme niet houdt van het onverwachte, hij heeft het liever voorspelbaar. Hij stelde voor 'gewoon geen vlees te eten'. Zelfs mij lijkt dat al best moeilijk, maar voor de heren nog veel moeilijker want dat zijn echte vleeseters! Ik houd van vis, maar ben dan wel weer van het type dat enorme trek krijgt in iets, alleen omdat het niet mag. Dat is weerstand, legt Sister B in het filmpje uit. Aha... heeft het beestje in ieder geval een naam.


Dit is 5 van 40 dagen bloggen.

Reacties

 1. Vasten en onthouding.
  Veel gedaan.
  Ooit eens begonnen met geen suiker in koffie of thee tijdens de vasten.
  Raar dat ik dat volgehouden heb tot op de dag van vandaag. 😜
  Ooit gehoord dat je dient te vasten tot een bepaalde leeftijd.
  Ik denk dat ik die nu heb bereikt. 😉
  Trouwens sinds het gebruik van de CBD-olie, val ik kilo's af.
  Ik krijg het afgrijselijke vermoeden dat straks niemand mij meer herkend.
  Dus bij de keuze, vlees of vis?
  Doe beide maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Smakelijk! :-p

   p.s. Als ik je niet herken, stel je je wel even opnieuw voor toch?

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter