Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday Traincraft (15/40)


Te lang geleden is het dat ik een kijkje gaf in de Minecraftwereld van mijn zoon, AutiAuto! Vandaag een korte blik op de treinen.

Minecraft is een bouwspel met blokken. Je hebt er normaal gesproken geen treinen. Maar met behulp van een programma, de Traincraftmod, krijg je de beschikking over diverse treinen. Je kunt zelf rails bouwen, en die rails aansluiten op de rails van je buurman.

Hieronder zie je een uitgezoomde kaart. Dat witte stuk land is sneeuw, rechts daarnaast in de grote inham is de wereld van AutiAuto. De volgende foto zoemt daarop in. De gekleurde lijnen zijn de spoorrails. Je ziet de wereld eigenlijk vanuit de ruimte, daarom zie je weinig detail.

Boven- en onderaan zie je het dorp van AutiAuto. Dorpen bouwen is niet zijn favoriet, hij bouwt liever machines. En treinrails. Maar ik vind het een mooi dorp.

Hij heeft me een treinreis laten zien naar het besneeuwde land. Heel mooi!En dit is dus het station. De groene lijn is de doorgaande spoorlijn waar iedereen langs kan.


Dag 15 van 40 dagen bloggen.

Minecraft Monday is een initiatief om het computerspel Minecraft wat beter te leren begrijpen. AutiAuto, Minecrafter van het eerste uur, helpt mij daarbij. Mijn doel is niet dat iedereen het spel gaat spelen, maar wel dat iedereen de lol ervan begrijpt, en dan vooral de lol die de kinderen ervan hebben.

In plaats van te zeggen, 'kom nu eindelijk eens achter de computer vandaan en ga buitenspelen', draai ik het om en ga ernaast zitten (nadat we eerst een flinke wandeling hebben gemaakt natuurlijk).


Reacties

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…