Doorgaan naar hoofdcontent

Muziek op zaterdag: Ave Maria - Nina HagenJaha! Ja ja! Grote vriend YouTube heeft weer het spoor gevonden van Nina Hagen! Vandaag reikte hij dit nummer aan: Ave Maria, met mantel, al knielend, gezongen door niemand minder dan Nina Hagen!

Ik geloof dat ik, vóór het Onze Vader in het Nederlands, al eerder het Our Father in het Engels kende van de hand van Nina Hagen (https://youtu.be/vQVDIUyuWFY), want niet religieus opgevoed in de jaren '70 en '80. Sinds die tijd al heb ik van haar meerdere liedjes in mijn hoofd zitten. Bijvoorbeeld:

He is asleep and the tv is on, and all night long... and he... is... asleep.

Mijn zoektocht naar het lied 'Johnny' onlangs was hier de aanleiding toe. In eerste instantie kreeg ik alleen maar hits van Lotte Lenya maar daar vond ik eerlijk gezegd niets aan. Toen zag ik opeens ook een versie van Nina Hagen.

            !!!

Vervolgens kwam Smack Jack van haar hand voorbij. Heftige kost:

No-one starts with two a day,

But they all seem to end that way.
Weet je al waar het over gaat.

En een paar dagen later, vandaag dus, het Ave Maria. Met nog een toegift erachteraan (vanaf ongeveer 4:15):

You may ask me how I know My God is real 2x
You may doubt the things I say
And doubt the way I feel

But I know he is real
He'll always be
I can feel his hand in mine
That's him or me

I will never walk alone
He holds my hand
He will guide each step I take and when I fall
I know he'll understand

Till the day he tells me why
He loves me so
I can feel his hand in mine
That's all I need to know

Reacties

 1. Nou ja zeg... zie mijn Zaterdagse Zwijmel :-) .
  Jouw Ave Maria van Nina is ook wel heel bijzonder hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze dame heeft een behoorlijke staat van dienst... controversieel wellicht ook... maar niet zo mijn smaak, nooit geweest ook al bewonder ik haar dan wel om eht feit dat ze lak heeft aan wat de buitenwacht wel of niet van haar vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is natuurlijk wel punk uit de jaren '80. Mijn tienerjaren. School, sport en muziek vulden mijn dagen. En onzekerheid over de toekomst: zou ik wel een mooie carrière tegemoet gaan? Zou ik het wel volhouden, 40 uur per week werken? Ik droomde over 'terug naar de natuur': maar het kwam er altijd op neer dat je toch mensen nodig hebt. En ik kende niemand die mijn dromen deelde.

   En wilde ik wel studeren? Eigenlijk wilde ik HBO therapeut dans & beweging gaan doen. Maar iedereen raadde het af. Te laag niveau (ik had gymnasium/VWO). Of ik niet liever muziektherapeut wilde worden, dat kon toch ook, want niet iedereen is comfortabel met beweging?

   Tja.

   Dus toch naar de uni. Nina Hagen hielp me in mijn middelbare schooltijd mijn gevoelens in mijn 'vrije tijd' te uiten, zodat ik de schooluren 'in het gareel' kon doorbrengen, en daarna de uni. Die zat ook vol sport, muziek wat minder. Zelfs toen ik een piano te leen had, bleek mijn huisgenoot er niet zo van gecharmeerd als ik studeerde. Had ze dat eerder gezegd, had ik het ding niet in huis gehaald maargoed.

   Ik speelde van klassiek tot pop, ballads en heftige muziek. Punt is, mensen vallen vaak stil óf reageren geirriteerd als ik muziek maak. Wat voor muziek dan ook, niet alleen muziek a la Hagen. En muziek altijd maar alleen spelen gaat vervelen. Hoe raar dat ook klinkt.

   Itt Nina wil ik er mensen niet mee ergeren.

   Verwijderen
 3. Wat een stem heeft dat mens hè. Volgens mij heb ik ook nog een lptje van haar. Ik vond haar altijd geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaahh lp's. Ik leende ze bij de bieb., Dat kostte 1 gulden per geleende LP meen ik. Later gingen ze eruit en heb ik er een paar gekocht. Niet van Nina maar ik geloof van Doe Maar en Urbanus ;-). Kans dat ik ze nog heb!

   Verwijderen
 4. Nina's eerste LP (ja, vinyl!) heb ik destijds direct gekocht toen ik er voor het eerst iets van hoorde. Zó'n stem, en zo heerlijk humoristisch dwars en kritisch! Daarna alle opzienbarende activiteiten en gerommel, ze verdween een beetje uit zicht voor mij.
  Maar nog steeds een geweldige stem en nog steeds dwars... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HOe ze dat in een plaatje kunnen krassen, hè... kras~!~

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoioi, dank voor je toelichting.
  (Ik plaats maar een nieuwe reactie want ik zie geen 'antwoorden-knop' om op jouw tegenreactie te reageren... ik ken blogspot aan de achterkant niet dus ik weet niet in hoeverre je reacties kunt nesten)

  Mijn tienerjaren waren de 70-ers... iets anders dus. Wat we wel delen in gelijkheid is het feit dat anderen vonden dat wij iets niet zouden kunnen... en net als jij ging ik ook toch mijn eigen weg.... de toekomst is nooit wat we er op voorhand van verwachten dan wel hopen... Ieder mens heeft een rugzak en wat de inhoud daarvan is verschilt als dag en nacht dus ook hoe ieder mens er mee om gaat (al dan niet noodgedwongen) .

  Wat je muziekkeuze betreft.... het mooie is dat alles mag en alles kan omdat het een kwestie van smaak is... en dat is het mooie aan een rubriek zoals het Zwijmelen bij Trees, dus mij erger je er niet mee hoor :-)

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vreemd - ik zie hier wel een antwoordknop! Bij deze gebruik ik die, ik zal eens checken of het wellicht iets met telefoon versus desktop te maken heeft (ik zit hier achter een desktop).

   Zwijmelen - is eigenlijk helemaal niet mijn ding... doet me denken aan de zesde klas van de basisschool! Daarna deden we toch echt andere dingen ;-).

   Geen dansles in ieder geval (heb later met mijn man wel zilverster gehaald).

   Gelukkig valt niet alles bij Trees in de catagorie 'zwijmel' want dan 'bezwijm' ik bekant ;-)1 !

   Verwijderen
  2. Maar ik blijf vlijtig oefenen hoor, op dat gezwijmel!

   Verwijderen
 7. Heerlijk vind ik de zang van Nina Hagen. Aparte zangstijl maar heel mooi. Nog mijn wensen voor dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter