Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday katten, vissen en een kitten

Minecraft poezen zwart en wit

Dat is een tijd geleden! Sinds de laatste Minecraft Monday zijn er een hoop nieuwe dingen bijgekomen in Minecraft. Katten bijvoorbeeld! Ze zijn schattig, gaan zitten op commando en miauwen ook nog. Ze lopen rond in je Minecraftwereld en gaan schattig op bed liggen. Prrrt.

Minecraft zwarte kat op bed

 De katten eten vis. Die vang je met een hengel. De zoon zegt:

Wil je daar echt een foto van? Dat is toch hartstikke saai! Bovendien doe ik het nooit zo, met een hengel, dat duurt te lang. Ik haal gewoon vissen uit zee!
Nou vooruit dan, als je het zo graag wilt... hier heb je een foto.
Minecraft meer met hengel

De vis die je gevangen hebt geef je aan de katten, en dan komt er vanzelf een kleintje (zie foto boven). Na vijf minuten kun je dat nog een keer doen.

Minecraft poezen met jong

De katten krijgen ook een baan. Ze komen te werken op een creeperfarm. Daarin worden random creepers gespawned (=ze ontstaan vanzelf). Het is een farm met verdiepingen. Op elke verdieping staat een kat in een hokje. Zodra de creepers de kat zien, rennen ze weg. Dan vallen ze naar beneden, van de verdieping af, en de restanten vormen dan een waardevolle grondstof. De farm is nog niet gebouwd dus hopelijk volgende week meer, met foto's.


Minecraft Monday is een initiatief om het computerspel Minecraft beter te leren begrijpen. Autiauto, Minecrafter van het eerste uur, helpt mij daarbij.
Doel is dat ouders, grootouders etc. de lol ervan begrijpen, vooral de lol die kinderen ervan hebben.

Reacties