Doorgaan naar hoofdcontent

{WIWS}

I found out that I am not the only one missing WIWS on finelinenandpurple. So here we go, even though we're missing the linky part rosiehill425  is hosting WIWS! 
(So I found out monday, checking Instagram).


Green shirt, Zeeman, 7,50 euro
White jacket, H&M, 15 euro
Dress, Silk Dress store, 35 euro's (and it isn't even silk)
Black stockings, Aldi, 3,50 euro's (warm, comfortable and LONG enough, went back to get more but they were sold out)
Shoes, Makro, 15 euro's (solden)

And the dutch explanation for this dress-up party:

vijf redenen om foto's van jezelf te posten met wat je op zondag naar de kerk droeg


1) Als je  foto's van anderen ziet, doe je inspiratie op om er zelf leuk uit te zien.

2) Ik weet niet hoe dat bij anderen is, maar meestal zie ik er maar een paar uur per week zo netjes uit, want als we zondagmiddag in het bos gaan wandelen dan gaan die kleren uit, en als het regent en we gaan de middag achter de computer hangen dan gaan ze ook uit! Alleen als we op bezoek gaan dan mogen ze blijven.

3) Niet iedereen lukt het om er perfect uit te zien en je ziet genoeg spijkerbroeken met een t-shirt met baby-spuugvlekken! Ook die foto's worden gepost, je kunt opgelucht ademhalen.

4) Als je, zoals ik, in een omgeving woont waarin veel mensen niet naar de kerk gaan en ahum niet eens beseffen dat het zondag is, dan vind je hier een virtuele omgeving met like-minded people, en dan voel je je geen zwarte-kousenvrouwtje just outside the bible-belt.

5) So much fun dressing up! Ik heb geen dochters en mijn zoon heeft verkleden altijd gehaat, dus het komt er verder nooit van!


Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…