Doorgaan naar hoofdcontent

En zo komen de roze zusters op een roze blogIn Utrecht zitten de roze zusters. Midden in een woonwijk.

50 Min. fietsen, voor mij een ware pelgrimstocht. Daarom heb ik het zolang uitgesteld om daar eens een bezoekje te brengen.

Inmiddels ben ik al 4x geweest.

En ik weet nu wat ik mis als ik niet ga.


Ongelooflijk, de natuur die er toch nog is in Overvecht. Langs drukke verkeerswegen en volle woonwijken is er toch heel veel groen.
Een hele woonwijk is afgezet. Huizen worden afgebroken.

Maar de ganzen groeien snel.

De foto's zijn van 23 april, 3 mei en 24 mei. Ik had van tevoren geen idee dat ganzen zolang op dezelfde plek blijven. Langs een drukke weg nog wel (achter mij).

23 april


Sorry voor de onscherpe foto's. De ganzen waren erg waaks en ik wilde ze niet storen!
3 mei
10 mei
10 mei
De roze zusters vind je ook op youtube, en hier is een filmpje waarin mensen uit de buurt worden geinterviewd.

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Waarom Kardinaal Eijk beter naar Lourdes had kunnen gaan

Terwijl ik gister, tijdens de pauze van de repetitie van het kerkkoor, de verhalen van de recente pelgrimsreis naar Lourdes hoorde, toen hoorde ik ook dat kardinaal Eijk niet mee was geweest wegens ziekte. Het was wel de bedoeling geweest dat hij mee zou gaan.

Een dag later, vandaag dus, lees ik in de krant op mijn telefoon het bericht, dat de kardinaal een alarmerend bericht heeft geplaatst op de website van een Amerikaans dagblad. De kop van het NOS bericht op mijn telefoon luidt:
Kardinaal Eijk: paus is niet duidelijk en brengt eenheid kerk in gevaar Daarmee wordt meteen een overeenkomst duidelijk tussen Kardinaal Eijk en de paus:
Beide kunnen prima de media in rep en roer brengen. Een lezing van het originele artikel op national catholic register of hier in het Nederlands. moet duidelijkheid geven wat de Nederlandse kardinaal nu echt beweerd heeft. Het is een vrij uitgebreid stuk en biedt daarmee inzicht in de situatie waar het om gaat: Duitse bisschoppen die van mening verschille…