Doorgaan naar hoofdcontent

De kogel is door de kerk IV

Het stoofvlees met aardappelen, bloemkool en kaassaus was lekker. BUD was lief en gezellig. De tafelconversatie was als het eten, stevig maar goed verteerbaar. Tijdens de 'saaie' volwassenenpraat ging BUD netjes koffie zetten. Er is besloten dat we nog dit jaar trouwen in een gewone viering. Onderstaande brief versturen we in onze kennissenkring:


Lieve mensen,

Wij zijn blij jullie te vertellen dat wij ons in kleine kring gesloten huwelijk nu ook voor de kerk laten bezegelen. Ook dit gaan wij niet groots aanpakken. Niet dat wij jullie geen feest gunnen want dat doen wij natuurlijk wel, maar wij zijn nu eenmaal geen party-organizers. Wij zouden het gezellig vinden als enkelen van jullie erbij zijn. Het gaat er zo uit zien:

Dan en dan is er een reguliere kerkdienst in die en die kerk . In Nederland is het niet gebruikelijk, maar in Italië gebeurt het vaak dat mensen huwen tijdens een gewone kerkdienst. Met jurk en al. Ik heb nog geen jurk en ik wil niet zo’n echte lange jurk, maar misschien heeft iemand nog wat in de kast hangen? Bijvoorbeeld knielengte, gebroken wit of zachtroze, maat 38, jurk of mantelpakje, liefst zijde? Nouja je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Na de dienst drinken we koffie met taart in de kerk en is er gelegenheid tot feliciteren.

Over de kerkdienst: iedereen is vrij een kerkdienst bij te wonen. Als je niet bekend bent met het katholieke geloof dan staat het je vrij te blijven zitten bij de communie. Je kunt ook meelopen naar voren en een hand geven of een kruisje op je voorhoofd ontvangen. Voor de rest doe je lekker mee, of niet dat mag je zelf weten, kijk goed om je heen want het is een mooie kerk met prachtige glas-in-lood-ramen en ongetwijfeld een mooie kerststal tegen die tijd.

Kinderen zijn natuurlijk van harte welkom. Als het nodig is kan je ook even naar achter verdwijnen naar de koffieruimte maar daar zou ik me niet al te druk over maken.

Wellicht is er voor sommigen de behoefte om eerst wat te eten voordat de terugreis aanvaard wordt. Laat dat dan even weten, ik kan een pan soep maken met wat broodjes en misschien kunnen mensen wat meenemen, een quiche bijvoorbeeld. Die kunnen we dan bij ons thuis nuttigen.

Dus wat verwachten wij van jullie:
  • Laat weten of je komt
  • Een jurk maat 38 te leen
  • Als je blijft lunchen na de dienst neem dan wat eten mee
Kado hoeft niet maar we zullen een lijstje op mijn BLOG zetten: www.proevenengeloven.blogspot.nl. Daar kan je ook lezen of ik al een jurk heb. Als je nog vragen hebt dan kun je natuurlijk mailen of bellen.Ga verder naar Huwelijksvoorbereiding.
Terug naar deel III.

Populaire berichten van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. 'Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren', zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk zijn. Toch kwamen, na het open-deurbeleid van de jaren '70, bij hen óók diverse soorten sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die daadwerkelijk op een tegel bij ons hing:

De mens wikt, God beschikt.

Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waar mijn ouders niet in zeiden t…

Over vandaag (bazaar, worst, 'blijf bij mij' en pepermunt)

In het winkelcentrum bij ons in de buurt was vandaag een bazaar. Twee weken geleden stond dat al aangegeven en sinds een week stond het ook in onze agenda. Maar auti-kind wilde er niet heen. 'Bel oma maar, dan kan ze ook mee', probeerde ik want dat vindt hij gezellig, maar oma was niet thuis.

Even later kwamen Bud, Stud en Jud, wij dus, aan bij de bazaar. Jud, ik dus, werd meteen al gallisch van de harde muziek. Bud, die niet zo'n last heeft van het volume maar wel van het soort muziek, begint te mopperen. 'Sluit je af', zegt Jud. 'Wat bedoel je dáár nu mee?', vraagt Bud. 'Gewoon, sluit je af voor de herrie, de mensen, of waar je dan ook maar last van hebt.' Er vond niet echt een overdracht van begrip plaats in dit gesprek dus Jud geeft maar toe: 'Ik kan het ook niet hoor.'

Men zegt vaak dat je je moet 'afsluiten'*, een schild optrekken, in een cirkel gaan staan of een mantel om doen. Afhankelijk van de overtuigingen van de persoon.…

De BowWowChallenge

'k Zat laatst gezellig DWDD te kijken via uitzending gemist. Anouk zou komen. Maar eerst werden we ingelicht over het verschijnsel van de BowWowChallenge. Iemand brengt een dure auto naar de carwash. Dat filmt hij, maar dan zoomt hij uit me de camera, en dan blijkt de dure auto een speelgoedautootje te zijn dat hij onder de douche heeft gezet! Het was dus nep. Ik moest er wel om lachen.

'Wat is er?', vroeg Bud, zonder op te kijken van EuroTruckSimulator2. Ik legde hem uit: Een BowWowChallenge, dat is iets nieuws.'

'Dat je dat nú pas voor het eerst ziet, dat ken ik'.

'Hoe lang ken jij dat al dan?'

'Eén dag', zegt hij. Pfff. Ik dacht wéken. Ik loop wel vaker achter het nieuws aan. Maar nu blijkt het mee te vallen.

'O nee toch, één dag, die haal ik nóóóit meer in', roep ik.

Het volgende onderwerp is lavalampen. Iets minder actueel. Ik heb ook een lavalamp! Drie zelfs: een rode, een groene en een blauwe. De blauwe had mijn man al toen ik he…